Sâmbătă, 17 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 5 iunie 2019, ora: 09:28
rss
 

Softronic Craiova finalizează testele cu cea mai nouă locomotivă pentru Green Cargo Suedia

Softronic Craiova finalizează testele cu cea mai nouă locomotivă pentru Green Cargo Suedia

Softronic Craiova a realizat o serie de teste dinamice pentru a obține autorizări și certificate TSI (Technical Specifications for Interoperability), cu cele mai noi locomotive ieșite din uzină. Astfel, Softronic a finalizat a 40a locomotiva Transmontana, ce urmează să primească ultimele retușuri pentru a lua drumul căilor ferate din Suedia, unde se va alătura primelor două locomotive livrate în anul 2018.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Testele au fost realizate în cadrul Centrului de Testări Feroviare de la Făurei, locomotivele fiind testate atât în dublă cât și în triplă comandă. În anul 2018 un set asemănător de teste a fost realizat pe ruta București – Constanța, cu locomotivele 032 și 033. Softronic a semnat mai multe contracte cu Green Cargo Suedia, urmând ca mai multe loturi de locomotive să fie livrate în următorii ani. În luna decembrie, Green Cargo Suedia și SSAB au semnat un nou acord pe 5 ani în urma achiziției a primelor 16 locomotive Softronic Transmontana. Noul acord, care intră în vigoare din ianuarie 2020 și se extinde cel puțin 5 ani în viitor, acoperă trenurile navetă de oțel între Luleå și Borlänge, cele dintre Borlänge și Oxelösund și servicii de schimb incluse între fabricile SSAB din Borlänge și Oxelösund. Volumele se ridică la aproximativ 3 milioane de tone pe an.

De asemenea, au fost realizate teste și cu locomotiva 039, ultima din seria de 5 locomotive Transmontana livrate către E-P Rail România. Astfel, unitățile 035, 036, 037, 038 și 039 aparțin E-P Rail România, fiind prezente pe căile ferate din țara noastră, în special pe navetele dintre Curtici și Constanța. Mobilitate.eu prezintă o serie de imagini cu locomotivele 039 și 040 în Gara de Nord, în drumul dintre Făurei și Craiova.

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.