Duminică, 22 septembrie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 27 mai 2019, ora: 11:38
rss
 

Festivalul - Concurs Național Maria Tănase - 50 de ani

Festivalul - Concurs Național Maria Tănase - 50 de ani

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj celebrează 50 de ani de la înființarea Festivalului - Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“ și deschid expoziția aniversară 50 de ani de festival: 28 mai 1969 - 28 mai 2019, marți, 28 mai, ora 12:00.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Pe simezele Galeriilor „Cromatic“ sunt expuse materiale de promovare a primei ediții a festivalului. Vizitatorii expoziției vor putea vedea, de asemenea, afișe în original, fotografii, extrase din presa anului 1969, se vor putea bucura de o întoarcere în timp în acordurile muzicii Mariei Tănase.

 

            Expoziția aniversară Festivalul - Concurs Național „Maria Tănase“ - 50 de ani va fi deschisă în intervalul 28 mai - 2 iunie, perioadă în care s-a desfășurat prima lui ediție, în anul 1969.

 

Evenimentul este inclus în seria manifestărilor prilejuite de celebrarea a 50 de ani și a 25 de ediții de Festival „Maria Tănase“ organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.

 

Folosim acest prilej pentru a menționa că instituția noastră - Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj se delimitează de acțiuni, proiecte, manifestări derulate de alte instituții și care prin titulatură sau însemne (logo, afiș) amintesc de Festivalul „Maria Tănase“. Specificăm că toate proiectele Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj din acest an stau sub semnul  - Festivalul „Maria Tănase“ - 50 de ani și al notorietății celui mai vechi festival de gen din țară.

 

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.