Duminică, 22 septembrie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 23 mai 2019, ora: 10:02
rss
 

Au început lucrările de construcție pentru drumul expres Craiova-Pitești, în prezența lui Liviu Dragnea

Acest articol conţine 2 poze
Au început lucrările de construcție pentru drumul expres Craiova-Pitești, în prezența lui Liviu Dragnea

Lucrările pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești, tronsoanele 1 și 2 au început miercuri, în prezența lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a vicepreședintelui Senatului României, senatorul Claudiu Manda, deputatului Lia Olguța Vasilescu și a directorului general CNAIR, Narcis Neaga.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Ministrul Cuc spune că inițial construcția la acest obiectiv trebuia să înceapă în 2025 și că “Am avut discuții cu președintele Liviu Dragnea, cu senatorul Claudiu Manda și deputatul Lia Olguța Vasilescu și le-a spus varianta lansării procedurii de execuție și proiectare în 2017 astfel încât acest drum expres să fie finalizat până la sfârșitul anului 2020. În acel moment s-a luat decizia să se meargă pe varianta mult mai rapidă pentru că era normal să avem această abordare pro activă și iată-ne astăzi în momentul în care începem construcția drumului de mare viteză Craiova – Pitești. Acest obiectiv a fost lansat în 8 iulie 2017”, a spus ministrul Transporturilor.

Ulterior, contestațiile care s-au făcut de-a lungul timpului au blocat obiectivul. Astfel, în ziua dinaintea finalizării depunerii ofertelor pentru obiectivul Craiova – Pitești, o firmă care nici măcar nu a participat la licitație a contestat un mic paragraf din caietuld e sarcini. Am ajuns la Curtea de Apel. Ironia sorții este că un complet de judecată le-a respins contestația, firmă, care, repet, nu a participat la licitație, un alt complet de judecată a admis contestația pentru două tronsoane. Nu este nicio problemă pentru că se relansează procedurile și pentru celelalte două”, a mai spus ministrul Cuc.

Drumul expres va traversa teritoriul localitățílor Craiova – Ghercești – Pielești și Robănești, valoarea obiectivului este de 72 de milioane de euro, lungimea este de 17 km. Lucrările de artă constau în 103 podețe, 6 pasaje și 9 poduri. „I-am spus constructorului un lucru foarte clar: noi vrem să finalizăm acest obiectiv chiar înainte de termen pentru că acest lucru se poate. Pentru acest obiectiv a fost semnat contractul de execuție și proiectare în decembrie, proiectarea trebuia să dureze 12 luniși construcția 24. Firmele care au câștigat cele două loturi au reușit să finalizeze, deci se poate. Au reușit să finalizeze proiectarea în doar patru luni. Automat se va scurta și perioada de implementare. Totodată, pentru că este necesar să venim și cu măsuri suplimentare în acest contract s-au prins costuri de accelerare. Noi ne dorim ca acești constructori să vină și să ne consume banii pentru că ei pot lucra 24 de ore non-stop și în acest sens se vor suplimenta fondurile din contract tocmai pentru a finaliza mult mai rapid aceste obiective. Este vorba de 17 km al acestui obiectiv, este împărțit în trei secțiuni. Tot în acest moment s-au început lucrările și la Centura Balșului. Acesta este obiectivul pe care constructorul care a câștigat licitația la Balș și l-a asumat că va finaliza Centura Balșului până la sfârșitul acestui an. În luna august lansăm execuția la Centura de Sud care tocmai asta va face, va veni să degreveze traficul pentru Ford. Deci în luna august lansăm execuția direct pentru Centura de Sud. Avem buget prevăzut, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

“A început, azi, construcția Drumului Expres în regim de autostradă Pitești -Craiova. Un drum așteptat ani de zile și care va contribui decisiv la dezvoltarea Băniei. Mulțumiri Liviu Dragnea, Răzvan Cuc și Claudiu Manda! După ce am fost mințiți de mulți miniștri ai transporturilor, ani de-a rândul, că va începe construcția "luna viitoare" sau "anul viitor", împreună am făcut toate eforturile ca lucrările, în sfârsit, să demareze! Vom fi săptămânal în șantier ca să ne asigurăm că se finalizează cât mai repede!”, a spus consilierul onorific al premierului pe probleme de transporturi, deputatul Lia Olguța Vasilescu.

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.