Duminică, 22 septembrie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 23 mai 2019, ora: 09:12
rss
 

Construirea primului tronson al conductei de transport al gazelor naturale Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat, avansează într-un ritm remarcabil

Acest articol conţine 2 poze
Construirea primului tronson al conductei de transport al gazelor naturale Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat, avansează într-un ritm remarcabil

Președintele PSD, Liviu Dragnea, promite investiții majore în județul Dolj, investiții menite să ofere mai mult confort locuitorilor din zonă, dar și noi locuri de muncă. Ieri, s-a bifat începerea construirii primului tronson al conductei de transport al gazelor naturale Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat, care avansează într-un ritm remarcabil, o investiție cu un rol esențial pentru dezvoltarea economică și socială a județului Dolj.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

“Alături de principalii factori care au susținut această inițiativă de o importanță majoră – președintele Camerei Deputaților, domnului Liviu Dragnea, vicepreședintele Senatului României, domnul Claudiu Manda, și doamna deputat Lia Olguța Vasilescu –, alături de parlamentari PSD din județul Dolj, de reprezentanți ai autorităților locale și ai instituțiilor implicate, am participat astăzi la o vizită pe șantier, în cadrul căreia conducerea Societății Naționale „Transgaz“ a prezentat stadiul implementării proiectului, cu o valoare de peste 33 de milioane de lei. 
Cifrele anunțate astăzi sunt cât se poate de convingătoare: deja s-a realizat aprovizionarea cu 16 din cei 39 de kilometri de conductă, cât măsoară tronsonul Craiova – Segarcea, aflat în lucru. Traseul magistralei a fost decopertat pe o lungime de aproape 16 kilometri, iar pe o porțiune de aproximativ 6 kilometri conducta a fost montată și acoperită.

Există, așadar, toate premisele ca, în toamna acestui an, lucrările să fie finalizate pe acest prim segment – o veste îmbucurătoare pentru locuitorii orașului Segarcea și ai comunelor Bratovoești, Calopăr, Cârcea, Cerăt, Drănic, Ghindeni, Malu Mare, Teasc și Țuglui, care vor beneficia de această investiție. Alimentarea cu gaze naturale înseamnă standarde superioare în ceea ce privește confortul și calitatea vieții, dar și noi posibilități pentru dezvoltare economică, deoarece asigură condiții pentru instalarea mai multor investitori, care vor crea locuri de muncă și vor genera venituri mai mari pentru bugetele locale.

Încă o dată, doresc să-i felicit și să le mulțumesc tuturor celor care au depus eforturi pentru reușita acestui demers, reprezentanților noștri în Parlamentul României și în mod special domnului senator Claudiu Manda și doamnei deputat Lia Olguța Vasilescu”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

 

 

"Astazi au inceput lucrarile de introducere a magistralei de gaze pe traseul Craiova-Segarcea. Urmeaza si extinderea retelelor de gaz pana la Calafat si, pe sudul judetului, pana la Dabuleni. In doi ani, aproape tot judetul Dolj va avea acces la acest tip de utilitati", a spus deputatul Lia Olguța Vasilescu.

 

 "Astazi, am mers și pe șantierul conductei de gaze Craiova-Segarcea, primul tronson din investiția exclusivă a societății naționale Transgaz în Dolj, 32 km din care sunt realizați deja 6,6 kilometri, are o valoare de 33 milioane de lei, termenul de finalizare fiind trimestrul I din 2020..

Această primă parte a magistralei Craiova-Calafat va deservi cetățenii din zece localități.

Felicit, cu această ocazie, toate autoritățile implicate, pentru eforturile făcute și pentru felul în care au înțeles că, numai împreună, putem realiza investiții pentru oameni", a declarat președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda.

 

"Am revenit azi în Dolj cu foarte mare bucurie alături de Claudiu Manda și de Lia Olguța Vasilescu la noi proiecte importante pentru județ. Am anunțat acum ceva timp că împreună cu Transgazul o campanie, un program foarte serios și foarte extins pentru a conecta la rețeaua de gaze localitățile din Românie, pentru că vorbim aici despre două lucruri, despre accesul la un confort ridicat pentru cetățeni și, de asemenea, șansa pentru agenții economici din România să aibă acces la o sursă de energie care este folosită peste tot în lume. În aceste condiții pentru optimizarea sursei de gaze, pentru zona de sud a Olteniei, execuția tronsonului Craiova-Segarcea, din cadrul conductei de transport gaze naturale de presiune înaltă Craiova-Calafat este atât de necesară cât și oportună. Prin Fondul de Dezvoltare și Investiții am creat posibilitatea pentru toții primarii să ia banii de acolo și să facă rețele de gaze de extindere, iar cei ce nu au să înființeze rețele noi de gaze. Vrem să se deschidă cât mai multe șantiere pentru extinderea rețelelor să nu mai întârzie. Oamenii au așteptat destul. Noi o să vorbim și cu constructorii din acest domeniu ca să vedem dacă ei se califică la prevederile pe care noi le-am pus în OUG 114, să punem un salariu minim mai ridicat pentru muncitorii care lucrează în domeniu, având, pe de altă parte, și niște facilități prevăzute. Cei o sută de milioane investiți în rețeaua magistrală de gaze vor genera miliarde în Dolj, dezvoltare, PIB și locuri de muncă și un confort pentru cetățeni. Așa se va întâmpla în toată țara! Pentru că România merită mai mult", a spus Liviu Dragnea, președintele PSD Dolj și vicepreședintele Senatului României.

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.