Joi, 18 iulie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 9 mai 2019, ora: 11:59
rss
 

Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman participă la cea de-a XVI-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Salonic

Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman participă la cea de-a XVI-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Salonic

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în colaborare cu Consulatul General al României la Salonic organizează sâmbătă, 11 mai 2019, începând cu ora 14:00, în sala Bibliotecii Centrale Municipale Salonic, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Târgului Internațional de Carte de la Salonic, o acțiune culturală în cadrul căreia vor fi prezentate atât volumul „Români din Paris”, autori Louis Monier și Basarab Nicolescu, cât și Muzeul Cărții și Exilului Românesc de la Craiova.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Publicat în 2017la Éditions Michel de Maule din Paris, volumul „Roumains de Paris” schițează, în cuprinsul celor două secțiuni: Monștrii Sacrii și Personalități contemporane, profilul a nu mai puțin de 47 de români „care au făcut și continuă să facă Franța”. Publicat în 2018 la Editura Vremea, în traducerea lui Lucian Dindirică, volumul „Români din Paris”, prin repertoriul de o valoare inestimabilă pe care îl propune, are marele merit de a oferi o serie de informații și detalii biografice și profesionale pentru publicul larg din România.

Anul acesta, România va fi prezentă la Târgul de Carte de la Salonic, ediția a XVI-a, cu stand propriu. Consulatul General al României la Salonic în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova continuă șirul proiectelor culturale începute în urmă cu doi ani, fiind organizatorii standului de țară. În cadrul evenimentului vor fi prezentate numeroase apariții de carte, însă evenimentul principal va consta în prezența renumitului fizician, filozof și teoretician Basarab Nicolescu, promotor al valorilor culturii române la nivel internațional, care își va prezenta ultima carte, „Români din Paris”.  Prin participarea domniei sale la Salonic, scriitorul pune România pe podiumul evenimentelor importante atât prin prisma personalității recunoscute internațional, cât și prin valoarea temei prezentate”, a declarat Sabina-Mădălina Șomăcescu, Consulul General al României la Salonic.

În cadrul evenimentului pe care îl va modera profesorul ApostolosPatelakis, de la Institutul de Studii Balcanice din Salonic, vor lua cuvântul Sabina-Mădălina Șomăcescu, Consulul General al României la Salonic, Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” și academicianul Basarab Nicolescu, președintele fondator CIRET.

Suntem deosebit de onorați de participarea la cel mai important târg internațional de carte organizat în Grecia de nord. Datorită relațiilor și contactelor fructuoase stabilite între Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Consulatul General al României la Salonic, standul de carte românească este anul acestea mai bogat și, cu siguranță, mai reprezentativ. Ne bucurăm foarte mult că ni se oferă posibilitatea de a prezenta volumul „Români din Paris”. Comunitatea românească din Salonic, suntem convinși, va găsi oportune și utile informațiile, descrierile  și ilustrațiile realizate de Basarab Nicolescu și Louis Monier în legătură cu românii stabiliți în Paris. De asemenea, pentru a promova obiectivele și sensul vocațional al Muzeului Cărții și Exilului Românesc de la Craiova, le vom prezenta tuturor celor prezenți istoricul acestei instituții și aspirațiile pe care le avem la Craiova în legătură valorificarea fondurilor inestimabile de cărți, reviste, manuscrise și opere de artă”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Târgul Internațional de Carte de la Salonic se desfășoară în intervalul 9-12 mai 2019. Standul de carte al României este organizat de Consulatul General al României în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj.

 

 

 

 

 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.