Joi, 18 iulie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 9 mai 2019, ora: 11:35
rss
 

Mesajul președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei

Mesajul președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei
de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

„Ne reunește în sărbătoare o zi a marilor semnificații pentru parcursul european al națiunii române, o zi care ne impune să ne îndreptăm privirea către trecut și către unele dintre cele mai importante capitole ale istoriei noastre, dar care, în egală măsură, deschide și cele mai promițătoare perspective pentru viitor.

Celebrăm 142 de ani de când, odată cu proclamarea independenței, a fost așezată piatra de temelie pentru România prezentului – stat suveran și unitar, puternic și implicat. În slujba acestui vis și-au pus viețile eroii care au luptat pentru împlinirea dezideratului unui întreg popor, eroi a căror memorie o cinstim cu toții astăzi.

Și tot azi marcăm Ziua Uniunii Europene, marea familie în mijlocul căreia și cu sprijinul căreia, de peste 12 ani, țara noastră își conturează evoluția și dezvoltarea. O aniversare care ne onorează mai mult decât oricând acum, când România se află la președinția uneia dintre cele mai reprezentative structuri europene.

Consolidarea statutului nostru, ca națiune demnă și respectată în Europa, reprezintă modul în care generația actuală este datoare să sporească prețioasa moștenire primită din mâinile predecesorilor – ca o dovadă de înțelegere și o expresie a omagiului pentru toate sacrificiile care ne-au adus până aici.

Cu prilejul zilei de 9 mai, în calitate de președinte al Consiliului Județean, permiteți-mi să adresez tuturor locuitorilor județului Dolj și ai orașului Craiova alesele noastre gânduri de sănătate, prosperitate și împliniri, alături de un sincer «La mulți ani!»”

 

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.