Sâmbătă, 17 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 3 aprilie 2019, ora: 09:25
rss
 

Guvernul va declanșa procedurile de expropiere pentru primii 17 kilometri ai drumului expres Craiova-Pitești

Guvernul va declanșa procedurile de expropiere pentru primii 17 kilometri ai drumului expres Craiova-Pitești

Guvernul va aproba, în ședința de miercuri, o hotărâre pentru declanșarea procedurilor de expropiere pentru primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești, care va avea 17,7 kilometri, se arată în g4media.ro.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

 

"Potrivit proiectului, sumele estimate pentru despăgubirile ce vor fi acordate pentru imobilele proprietate privată aflate pe traseul viitorului drum expres, situate pe raza localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești, din județul Dolj, sunt în cuantum total de 3.882.000 lei și sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Drumul expres Craiova – Pitești va avea 4 benzi de circulație (2 benzi pe sens) și va ocoli orașele de pe traseu (Balș, Slatina, Filiași). Spre deosebire de o autostradă, drumul expres nu are bandă de urgență.

Tronsonul 1 se întinde între km 0+000 și Km 17+700 (17,7 km) și are ca punct de început desprinderea din variantă de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final limită județului Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești", a spus consilierul premierului pe probleme de infrastructură deputat Lia Olguța Vasilescu.

 Câștigătorul desemnat pentru Tronsonul 1 este TIRRENA SCAVI S.p.A. (ITALIA) cu o valoare a ofertei de 358.179.480,69 LEI fără TVA, echivalentul a 76 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 4,3 milioane euro fără TVA. Contractul a fost câștigat în toamna anului trecut, iar durata de realizare este de 36 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor.

Tot în toamnă, un consorțiu de firme românești condus de UMB Spedition (fondată de Dorel Umbrărescu) a câștigat licitația pentru tronsonul 2 al construcției, care se întinde între Km 17+700 și Km 57+550 (39,85 km) și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final dincolo de Municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65.

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.