Sâmbătă, 17 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 8 ianuarie 2019, ora: 14:17
rss
 
Veste bună pentru craioveni!

Olguța Vasilescu a reușit să îi scape pe craioveni de taxa pe apa meteorică

Olguța Vasilescu a reușit să îi scape pe craioveni de taxa pe apa meteorică

Craiovenii nu vor mai plăti, începând de astăzi, apa meteorică. Și asta datorită fostului primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, care a luat atitudine și a propus Guvernului eliminarea acesteia.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Această lege prin care se introducea taxa pe apa meteorică fusese propusă de către parlamentarii PNL. Lia Olguța Vasilescu împreună cu primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a propus Guvernului României un text de modificare a acestei legi printr-o ordonanță de urgență care s-a adoptat în ultima ședință de Guvern de anul trecut. Astăzi, consilierii locali au votat scoterea taxei pe apa meteorică, iar craiovenii vor avea facturi mult mai mici de acum înainte. Pentru utilizatorii casnici-pesoane fizice și asociații de proprietari/locatari, precum și pentru suprafețele utilizate în scop productiv-comercial cu specific agricol, nu se facturează apa meteorică”.

Prin OUG 114/2018 au fost abrogate mai multe articole din Legea 241/2006 care fusese modificata, la rândul ei, printr-o inițiativa a unor parlamentari PNL și obliga Companiile de Apa să factureze apa meteorică. Acum, administrațiile locale pot opta dacă se mai facturează sau nu la cetățeni. Apa meteorică a fost scoasă din facturile craiovenilor, în 2014, când eram primar. Conform Legii adoptate la propunerea PNL, ea ar fi trebuit reintrodusă, obligatoriu, de toate companiile de apă din România. Împreună cu primarul Craiovei, Mihai Genoiu, am propus Guvernului României un text de modificare a acestei legi printr-o ordonanța de urgentă care s-a adoptat in ultima ședința de Guvern de anul trecut. Așadar, consiliile locale au acum posibilitatea de a scoate din facturile cetățenilor apa meteorică, iar Craiova a anunțat deja ca o va face, pregătind, în acest sens, o HCL. Mă bucur că am putut contribui la o măsura care ajută cetățenii români! Reamintesc că și TVA la apă, pentru servicii de canalizare, irigații etc a coborât la 9 la sută, tot ca urmare a unei inițiative a PSD”, a declarat Lia Olguța Vasilescu .

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.