Duminică, 26 mai 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 14 noiembrie 2018, ora: 07:58
rss
 

Piaţa Gării din Craiova se va inaugura joi

Piaţa Gării din Craiova se va inaugura joi

Noua Piaţă a Gării, modernizată în cursul acestui an de SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL, va fi inaugurată joi, 15 noiembrie 2018, ora 11.00.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Având o valoare totală de peste 700.000 de lei (construcţia  propriu-zisă şi mobilierul aferent), aceasta este cea mai amplă  investiţie realizată de la înfiinţare şi până în prezent de societatea  care administrează pieţele municipalităţii craiovene, fiind realizată  exclusiv din fonduri proprii. Lucrările au fost efectuate de SC ALDU  CONSTRUCT SRL Craiova, firmă desemnată câştigătoare a licitaţiei  publice la sfârşitul anului trecut. „Am reuşit anul acesta săasigurăm finanţarea şi chiar să ducem la  bun sfârşit acest proiect, benefic atât pentru comercianţi, cât mai ales pentru cumpărători. Fosta Piață a Gării a fost, practic, demolată  în întregime, pe același amplasament fiind ridicată o piață nouă. Aceasta este închisă perimetral complet, dar pentru sezoanele mai  

călduroase există posibilitatea de a deschide parţial una dintre laturi, pe care sunt amplasate uşi secţionale industriale. Noua piaţă este modernă şi practică, a fost dotată cu măsuțe şi vitrine frigorifice noi, dispune de galantar pentru produse lactate, vestiare,spații destinate comercializării florilor”, a declarat Alin Mărăcine, administrator / director general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Proiectul arhitectural al noii Pieţe a Gării a fost inspirat de fosta  hală a Pieţei Marşeu. Aceasta a fost ridicată cu mai bine de un secol  în urmă în centrul Craiovei, pe locul unde se află acum Teatrul  Naţional, apoi a fost demontată în 1969 şi remontată în Piaţa Centrală  a Craiovei, unde a devenit Hala de carne.

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.