Miercuri, 20 martie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 22 octombrie 2018, ora: 11:31
rss
 

Craiova, alături pentru totdeauna de Minunea Blondă

Craiova, alături pentru totdeauna de Minunea Blondă

Este considerat unul dintre cei mai buni jucători români ai tuturor timpurilor. A jucat în echipa fabuloasă a Craiovei Maxima, între anii 1973-1984, și a evoluat în nu mai puțin de 65 de meciuri, în tricoul naționalei. Ca jucător a câştigat trei titluri cu Universitatea Craiova (1973-1974, 1979-1980 și 1980-1981), patru Cupe ale României şi a fost semifinalist al Cupei UEFA cu gruparea din Bănie, care a devenit, în sezonul 1982-1983, prima echipă din ţara noastră care ajunge în careul de aşi al unei cupe europene.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Ca antrenor, Ilie Balaci le-a pregătit pe Dinamo (tineret), Pandurii Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin și Universitatea Craiova. În anul 1991 a părăsit România pentru a antrena în Asia și Africa, unde a câștigat 21 de trofee cu şapte cluburi și a fost supranumit „Prințul deșertului“.

 

Admirat de o lume întreagă pentru pasiunea, harul și profesionalismul său, lui Ilie Balaci i-a fost conferit, în 2002, de către Consiliul Local Municipal și Primăria Craiova, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova.

 

Conducerea Primăriei Craiova își exprimă regretul pentru dispariția prematură a marelui jucător și este alături de familia îndoliată și admiratorii săi de pretutindeni. Ilie Balaci va rămâne în sufletul nostru, al tuturor, MINUNEA BLONDĂ a CRAIOVEI MAXIMA.

 

RIP ILIE BALACI.

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.