Joi, 27 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 8 octombrie 2018, ora: 08:00
rss
 

Olguța Vasilescu: Este singurul referendum după Revoluție pentru organizarea căruia s-au pronunțat 3 milioane de români

Olguța Vasilescu: Este singurul referendum după Revoluție pentru organizarea căruia s-au pronunțat 3 milioane de români

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a evidențiat sâmbătă, la ieșirea de la urne, că românii se află în fața celui mai important referendum al ultimilor 30 de ani, având în vedere obiectul consultării cetățenești, dar și numărul impresionant al celor care au semnat pentru susținerea acestui demers.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

„Am votat astăzi cu gândul că va fi atins și chiar depășit pragul de prezență necesar, întrucât, după Revoluție, este singurul referendum pentru organizarea căruia s-au pronunțat mai mult de 500.000 de persoane cu drept de inițiativă, respectiv 3 milioane de români, ceea ce reprezintă o cifră record pentru țara noastră, în ultimii 30 de ani. Sper din toată inima ca la acest referendum să se exprime peste 6 milioane de cetățeni, pentru a spune «Da» sau «Nu», în funcție de ceea ce doresc.

Spre deosebire de referendumurile cu caracter consultativ, acesta este unul obligatoriu pentru Guvernul României, care trebuie să facă toate diligențele, astfel încât Constituția să fie revizuită așa cum și-au dorit cele 3 milioane de persoane. Nu știu care va fi rezultatul acestui referendum, dar pot să-l intuiesc încă de pe acum și cred că va fi în concordanță cu voința celor mai mulți dintre români“, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, și-a exercitat dreptul de vot la referendumul național pentru revizuirea Constituției în cadrul secției de votare nr. 123, amenajată în incinta Liceului Tehnologic Transporturi Căi Ferate din Craiova.

 

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.