Sâmbătă, 15 decembrie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 2 octombrie 2018, ora: 08:16
rss
 

Mesajul primarului Genoiu cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

Mesajul primarului Genoiu cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice
de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Mesajul Dlui. Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice:

          “Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice nu ar trebui să fie una instituită oficial. Persoanele în vârstă ar trebui să le omagiem și să le aniversăm în fiecare zi. Fiindcă fiecare dintre noi avem oameni dragi trecuți de o anumită vârstă, indiferent că e vorba de rude sau prieteni. După o viață dedicată celor din jur sau societății, persoanele vârstnice au dreptul să fie respectațe, admirate și să aibă parte de un trai liniștit și decent. 

 

          La nivel de Municipiu, integrarea socială şi o viaţă demnă pentru vârstnici presupune oferirea de servicii sociale specifice adaptate contextului socio-cultural în care aceştia trăiesc. Iar Primăria Municipiului Craiova a fost de fiecare dată, în ultimii ani, alături de persoanele vârstnice. Astfel, programele sociale derulate în cadrul Consiliului Local, prin Direcția de Asistență Socială, au ca principal scop îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice, prin crearea condiţiilor necesare atingerii unui anumit grad de autonomie şi prin prevenirea marginalizării şi excluderii sociale.

          Sprijinul acordat de către Direcţia de Asistenţă Socială Craiova persoanelor vârstnice se concretizează prin oferirea de diverse servicii sociale şi acordarea de facilităţi tuturor categoriilor de persoane vârstnice și în special celor care necesită protecție socială. De la acordarea de ajutoare, indemnizații sau tichete sociale până la oferirea serviciilor de consiliere, de îngrijire la domiciliu, efectuarea de anchete sociale sau soluționarea cazurilor de urgență socială.

 

          De asemenea, persoanele vârstnice din Craiova beneficiază și de condiții moderne de adăpost și servicii de înaltă calitate oferite de o altă instituție din subordinea Primăriei Craiova și a Consiliului Local Municipal – și anume Căminul pentru Persoane Vârstnice.

 

          Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, doresc să exprim, în numele meu personal și al Primăriei Craiova, cele mai sincere sentimente de recunoștință față de cei pe care îi mai avem lângă noi și invit seniorii Craiovei să ne fie alături în derularea proiectelor noastre, să ne sprijine și să fie în continuare membri activi ai comunităţii”, a declarat Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

         

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Gafa săptămânii: Adriana Ungureanu, consilier local
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mahler si regasirea copilăriei, cu maestrul Walter Attanasi la pupitrul dirijoral
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.