Marţi, 23 iulie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 13 august 2018, ora: 13:44
rss
 

Proiectul Noii Legi a Pensiilor, dezbătut la Craiova

Proiectul Noii Legi a Pensiilor, dezbătut la Craiova

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Olguța Vasilescu a prezentat astăzi, la Craiova, în fața a sute de pensionari, proiectul noii legi a pensiilor care se va aplica etapizat până în anul 2021 și va aduce o serie de avantaje.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

“De anul trecut lucrăm la legea pensiilor. Am avut trei formule de calcul pe care ne-am axat. După ce am facut simularea pe toate cele trei formule de calcul am rămas pe una singura care ni s-a părut că este cea mai acoperitoare, în sensul că era singura care reușea să elimine toate dezechilibrele care existau în sistemul de pensii. Și dezechilibrele le cunoașteți foarte bine: două femei care au cotizat la fel, au lucrat la același loc de muncă, dar au ieșit în ani diferiți, aveau pensii diferite, la fel bărbat cu femeie, chiar dacă au ieșit în același an, pentru că se împărțeau într-o altă cifră la stagiul de cotizare, ieșeau cu pensii diferite. Deci singura formulă care ne-a permis nouă să ajungem la ceea ce ne-am dorit a fost cea pe care s-au făcut și simulările la legea pensiilor. Timp de un an de zile s-au facut aceste simulări pe dosarele pe care le-am avut în urma controlului de instanță, adică pensionarii au dat în judecată Casa de Pensii, iar dupa aceea noi am recalculat pe noua formulă să vedem dacă ceea ce solicitau dumnealor în instanță reușim să corectăm și am reușit. Pornim de la patru principii, în lege sunt zece dar deocamdată ne axăm la cele patru care sunt cele mai importante. Este vorba de principiul contributivității: cât ai contribuit, atât primești pensia; egalitate: în sensul că ai lucrat la același loc de muncă, chiar dacă ai ieșit în ani diferiți la pensie, ieși cu o pensie egală; imprescribilitate: dreptul la pensie nu se poate prescrie și solidaritate sociala: generațiile în activitate susțin, prin plata contribuțiilor lor, generațiile de pensionari”, a precizat ministrul Muncii și Justitiei Sociale, Olguța Vasilescu.

Azi am participat alături de Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu, de colegi din administrația locală și județeană și de colegi parlamentari din Dolj la Dezbaterea publică asupra Proiectului Legii Pensiilor. Reprezentanții organizațiilor de pensionari, ai sindicatelor precum și sutele de pensionari prezenți au fost informați asupra prevederilor principale ale legii și s-a purtat un dialog consistent asupra măsurilor care se regăsesc sau ar trebui sa fie obligatorii în noua lege pentru eliminarea totală a inechităților din actuala legislație”, a spus senatorul Radu Preda.

 

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.