Joi, 21 martie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 10 august 2018, ora: 10:28
rss
 
Al 13-lea salariu, primele, bonusurile și orele suplimentare vor fi luate în calcul la pensie

Senatorul Radu Preda: Legea Pensiilor își propune sa aducă echitate între beneficiari și venituri duble când se finalizează implementarea pentru toți pensionarii

Senatorul Radu Preda: Legea Pensiilor își propune sa aducă echitate între beneficiari și venituri duble când se finalizează implementarea pentru toți pensionarii

Noul Proiect al Legii Pensiilor prevede să se valorifice toate drepturile de natură salarială, pentru care s-au plătit contribuții: sporuri, acord global, al 13-lea salariu, ore suplimentare, prime, premii și alte bonusuri, scrie stiripesurse.ro.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro
În noul Proiect al Legii Pensiilor, lansat, joi, în dezbatere publică de Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS), se prevede valorificarea tuturor drepturile de natură salarială, pentru care s-au plătit contribuții, precum sporuri, acord global, al 13-lea salariu, ore suplimentare, prime, premii și alte bonusuri, potrivit MMJS.

„Se va acorda un procent de 10% din oficiu, care va putea fi majorat dacă pensionarul va aduce acte doveditoare din care să rezulte un procent mai mare. În cazul în care, după recalcularea conform adeverințelor aduse, rezultă o pensie mai mică, atunci se păstrează pensia calculată cu majorarea de 10% acordată inițial”, transmit reprezentanții MMJS.

Această modificare a fost operată deoarece pentru astfel de venituri s-au plătit contribuții și, cu toate acestea, ele nu sunt luate în calcul, în prezent, la stabilirea pensiei.

Este vorba de perioada 1975 - 2001, perioadă în care sistemul nu a fost informatizat, și astfel s-au pierdut acte care să dovedească contribuția din aceste sporuri.

De asemenea, potrivit MMJS, prin noul Proiect se creează baza legală pentru recunoașterea altor locuri de muncă în condiții speciale în plus față de cele existente.

 

"Dincolo de cârcoteala unor adversari care acum scâncesc că nu se poate aplica ad literam, legea își propune să aducă echitate între beneficiari și venituri duble atunci când se finalizează implementarea pentru toți pensionarii", a declarat senatorul Radu Preda.

 

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.