Luni, 27 mai 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 2 august 2018, ora: 15:22
rss
 

Primarul Craiovei a dat startul unei noi ediții a simpozionului de sculptură Drumuri Brâncușiene

Primarul Craiovei a dat startul unei noi ediții a simpozionului de sculptură Drumuri Brâncușiene

Craiova redevine pentru o lună orașul artelor. Edilul Craiovei, Mihail Genoiu, a dat startul la o nouă ediție a simpozionului de sculptură "Drumuri Brâncușiene".

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

"Ne bucurăm să ne reîntâlnim, în mijloc de vară, pentru a da startul la o nouă ediție a simpozionului de sculptură „Drumuri brâncuşiene” și să vedem cu ochii noștri cum Craiova redevine, pentru o lună, orașul artelor.

Adresat sculptorilor cu activitate recunoscută şi cu experienţa participării la manifestări internaţionale, evenimentul are menirea de a da o șansă de afirmare artiștilor plastici, dar și de a ne îmbogăţi spaţiile noastre publice din Craiova cu opere de calitate. Regenerarea spațiilor urbane, mai ales prin intermediul artei, este, de-altfel, una dintre prioritățile noastre, ale administrației locale. Să nu uităm că, în ultimii ani, am fost felicitați de oficialități și turiști din țară și străinătate vizavi de felul in care au prins viață parcurile din Craiova, inclusiv datorită operelor de artă amplasate.

Suntem mândri că tabăra de sculptură Constantin Brâncuși a crescut de la an la an și a căpătat, în ultimii ani, un caracter internaţional. A devenit unul dintre cele mai căutate evenimente în domeniu, cu o tematică bine definită la fiecare ediție. Cum tema propusă pentru acest an special – anul Centenarului – nu a fost deloc una ușoară pentru artiștii străini, ne bucurăm să descoperim că juriul a avut de ales cele 5 lucrări din zeci de propuneri trimise din toată lumea.

Să le urăm artiștilor succes în realizarea celor mai bune opere despre Marea Unire, le dorim să aibă timp să ne descopere frumusețile orașului și abia așteptăm să le vedem viziunea finală a operelor concepute special pentru Craiova", a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.