Joi, 21 martie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 17 iulie 2018, ora: 09:22
rss
 

Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova a fost renovat la standarde europene

Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova a fost renovat la standarde europene

Jumătate din saloanele Spitalului de Neuropsihiatrie au fost reabilitate şi modernizate, urmând ca restul să fie gata în perioada următoare. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, împreună cu viceprimarul Stelian Bărăgan și administratorul public Sorin Manda a inspectat, ieri, lucrările efectuate cu bani de la bugetul local. Acesta a anunţat că municipalitatea va acorda, în continuare, fonduri şi pentru construirea unei clinici de recuperare neurologică, pentru care urmează să se realizeze documentaţia urbanistică.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Investițiile semnificative ale administrației locale PSD în acest imobil l-au făcut să arate ca un spital de nivel european, totul fiind în beneficiul pacienților.

S-au schimbat instalațiile electrice și sanitare, s-a montat un sistem anti-efracție pentru protecția pacienților, s-au realizat grupuri sanitare anti-distrugere în saloanele de urgență. Asta pe lângă o cosmetizare atât interioară cât și exterioară a acestui corp de clădire.

„Aşa cum am promis, continuăm seria investiţiilor în sistemul de sănătate. Este prima şi cea mai uşoară dintre investiţiile pe care le avem în vedere, fiind realizată de către conducerea spitalului. Primăria Craiova a alocat doar fondurile necesare pentru această investiţie, iar spitalul s-a ocupat de toate procedurile, licitaţie şi lucrări. Investiţia a însemnat modernizarea aripii pentru bărbaţi şi amenajările exterioare ale curţii, care arăta foarte rău în primăvară”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Lucrările s-au ridicat, per total, la suma de 275.000 de lei, bani care au provenit de la bugetul local. Potrivit dr. Anca Tudor, manager al spitalului, fondurile au fost investite în refacerea celor 30 de saloane în care sunt internaţi bărbaţii. „S-a lucrat o lună şi jumătate, timp în care pacienţii au fost mutaţi o parte pe aripa de femei şi cealaltă parte, pe altă secţie. S-au amenajat saloanele pentru bărbaţi, adică 30 din cele 60 de saloane pe care le avem”, a precizat managerul de la Neuropsihiatrie. În toate saloanele, au fost schimbate instalaţiile sanitare şi electrice, precum şi toate caloriferele. De asemenea, a fost montat un sistem performant de avertizare antiefracţie care le permite medicilor să ştie, în permanenţă, unde se află pacienţii, având în vedere profilul secţiei. „S-au montat camere de luat vederi şi în saloanele de urgenţă, tot pentru o foarte bună supraveghere a pacienţilor. De asemenea, s-au făcut lucrările de reamenajare peisagistică care sunt foarte importante, întrucât mediul ambiant pentru pacienţii cu asemenea probleme este foarte important”, a menţionat dr. Anca Tudor. 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.