Joi, 18 iulie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Politică » 21 iunie 2018, ora: 09:21
rss
 

Deputații au decis: 1.000 de euro pentru firme la fiecare internship transformat în angajare

Deputații au decis: 1.000 de euro pentru firme la fiecare internship transformat în angajare

Firmele vor fi încurajate să angajeze persoanele pe care le aduc în internship prin acordarea unei sume fixe de la stat. Concret, potrivit unui proiect de act normativ care a trecut azi de votul decisiv al deputaților, pentru fiecare stagiu care se transformă în angajare companiile vor primi aproximativ 1.000 de euro, însă numai dacă noii salariați stau la firmă cel puțin doi ani.

de Oltenia24
redactia@oltenia24.ro

 Recompensarea firmelor pentru transformarea internship-urilor în contracte individuale de muncă este una dintre măsurile dorite de Guvern pentru încurajarea încadrării tinerilor pe piața muncii. Dispozițiile referitoare la acest stimulent de angajare se găsesc într-un Proiect de lege privind internship-ul, care a trecut de Senat la finele anului trecut și care a fost adoptat azi de Camera Deputaților. Ca să se aplice, actul are nevoie de semnătura șefului statului.

Astfel, societățile ar urma să primească 4.586 de lei (aproximativ 1.000 de euro) din banii statului pentru fiecare persoană angajată în urma unui stagiu, însă doar cu condiția păstrării noilor salariați timp de cel puțin doi ani. Practic, firmele vor avea la dispoziție 60 de zile de la finalizarea internship-ului pentru a încheia un contract individual de muncă cu foștii stagiari.

„Organizațiile gazdă care, în termen de 60 de zile de la finalizarea programului de internship, încheie un contract de muncă cu persoana care a desfășurat programul de internship, primesc, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, o primă de promovare a angajării în cuantum de 4.586 de lei pentru fiecare persoană astfel angajată, după îndeplinirea obligației de menținere a raporturilor de muncă pentru o perioadă neîntreruptă de cel puțin 24 de luni. Acordarea primei de promovare a angajării se realizează în limita fondurilor alocate cu această destinație, este explicat în propunerea de act normativ.

Pentru a primi banii de la stat pentru internship-urile transformate în angajări, firmele vor trebui să depună la agențiile teritoriale de muncă o cerere și anumite documente, însă numai în maximum șase luni de la împlinirea termenului de 24 de luni de la data angajării. Concret, în afară de cerere, va fi nevoie de:

  • o copie după contractul de internship al internului înregistrat la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă;
  • o copie după certificatul de internship al internului;
  • o copie după contractul de muncă al persoanei care a încheiat contractul de internship, înregistrat în Registrul general de evidență a salariaților;
  • orice alte documente care fac dovada menținerii raporturilor de muncă ale persoanei în cauză.

Referitor la perioada neîntreruptă de cel puțin 24 de luni, ce este necesară pentru a obține prima de de la stat pentru fiecare angajat, aceasta nu va putea să fie constituită din perioade în care raporturile de muncă sunt suspendate, conform legii. Aici, excepție vor face doar perioadele de suspendare survenite din cauza concediilor pentru incapacitate temporară de muncă.

Atenție! Măsura NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, inițiativa legislativă trebuie promulgată de șeful statului și publicată în Monitorul Oficial.

 
Alte articole din Politică:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.