Luni, 18 februarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 14 iunie 2018, ora: 10:43
rss
 

Peste 10.450 de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din 14 comune aflate în județul Dolj

Peste 10.450 de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din 14 comune aflate în județul Dolj

Peste 10.450 de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din 14 comune aflate în județul Dolj, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF).

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Cele 10.456 de imobile înregistrate gratuit în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară aparțin locuitorilor din comunele Afumați, Amărăștii de Sus, Călărași, Cioroiași, Desa, Galicea Mare, Gîngiova, Gighera, Giurgița, Izvoare, Rojiște, Seaca de Câmp, Seaca de Pădure și Teasc.

Lucrările de cadastru general au început în anii 2016 și 2017 și au fost finanțate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj.

 

Noile cărți funciare au fost înmânate de directorul OCPI Dolj, Mihai CILIBIU, în prezența presei. La evenimentul care a avut loc joi, 14 iunie 2018, au participat primarii celor 14 unități administrativ - teritoriale și conducerea instituției.

 

În prezent, din totalul de 111 unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Dolj, trei sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 106 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și de sector cadastral.

 

”Pentru acest an, 100 de unități administrativ - teritoriale din cele 101 eligibile au încheiat contractele de finanțare cu OCPI Dolj. În plus, s-au făcut toate demersurile pentru a începe lucrările finanțate din fonduri europene în patru unități administrativ- teritoriale din județul nostru. Acestea sunt incluse pe lista celor 31 de comune din mediul rural în care vor fi derulate lucrări de cadastru finanțate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, a precizat directorul OCPI Dolj, Mihai CILIBIU.

 

Obiectivul principal al Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF) este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

 

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.