Joi, 21 martie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Sport » 6 iunie 2018, ora: 10:12
rss
 

Bucurie în Mișcare Craiova Un eveniment care a adus mii de iubitori ai mișcării împreună

Bucurie în Mișcare Craiova Un eveniment care a adus mii de iubitori ai mișcării împreună

Între 1-2 iunie 2018, Asociația 11even în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Doljși Primăria Municipiului Craiova, a organizat o nouă ediție a festivalului “Bucurie în Mișcare”.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Pe parcursul celor 2 zile doritorii de mișcare au avut posibilitatea de a interacționa în cadrul a opt zone diferite de activități, de la fotbal, baschet, handbal, volei, tir cu arcul, escaladă, fitness-aerobic, tenis, dans, karate, badminton la demonstrații de măiestrie și multe activități caracteristice sportului pentru toți.

Un punct de atracție a fost Crosul Ziua Olimpică – Bucurie în Mișcare unde peste 500 de concurenți au participat la cele 4 curse ce au purtat numele a mari sportive craiovene participante la Jocurile Olimpice. Bucuria a fost si mai mare cand 3 din marile sportive craiovene au dat startul în cursă, au participat la cros și au efectuat premierea câștigărilor. Cursele au fost următoarele: Cursa Cristieana Cojocaru – 5000m, Cursa Claudia Stef – Cursa Familiilor, Cursa Mihaela Neacșu – copii sub 10 ani, Cursa Petra Văidean Iacob – FUN.

Crosul s-a desfășurat sub patronajul Comitetului Olimpic și Sportiv Român cu sprijinul Academiei Olimpice Române filiala Dolj.

Participanții la eveniment au fost încântați de demonstrații de fitness-aerobic dans și arte marțiale susținute de instructori și reprezentanți ai cluburilor locale. Două panouri de escaladă au fost un punct de atracție pentru cei mai mici.

Ca totul să fie complet voluntarii din cadrul Palatului Copiilor, Liceul de Arte Marin Sorescu și Asociația Little People au atras în ateliere de desen și creație un număr mare de prichindei.

Surprizazilei de 1 iunie a fost reprezentantă de întâlnirea cu Florentina Stanciu, Andreea Rădoi și Carmen Șelaru, reprezentantele echipei de handbal Sport Club Municipal Craiova, echipa câstigătoare a trofeului Cupa EHF. Pe scena Bucurie în Mișcare, sportivele au prezentat trofeul câștigat și au interacționat cu publicul prezent.

 

Mulțumim pe această cale colaboratorilor ce au făcut posibilă desfășurarea în Craiova a unei noi ediții a Festivalului Bucurie în Mișcare și anume:

4 Moving, ND Studio, Extreme Aerobic, Focus Fitness & Beauty Center Mercur, Asociația Awana Craiova, Fabrica de Dans, CS Tenis Tenis Lucian Craiova, CS Dracones Rabon Craiova, Akademos Alpinism Acrobatic, Latino 4 You, Dynamyc Salsa, CS Washi Craiova, CS Maiyo Craiova, Palatul Copiilor Craiova, Liceul de Arte Marin Sorescu Craiova, Asociația Little People Romania, ACS Volei Craiova, BC Lions.

La reușita acțiunii au contribuit din plin asociațiile de voluntari JCY Craiova, Asociația PRO EFS Craiova, Centrul de Tineret Craiova, Craiova Running Club.

Sponsorii acestui eveniment au fost: Afrodita Resort &Spa, Bacolux Hotels, Opel Plus Craiova, Casa Ethos, Stil Media, Pizza de Fitze, Decathlon Craiova, Evobrand Craiova, Mercur Center.

 

Organizatorii estimeaza că peste 4000 de persoane au intrat în contact cu spațiile din cadrul evenimentului, în cele 2 zile.

 

“Bucurie în Mișcare este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Mesajul îndemn de anul acesta este chiar “Alege mișcarea azi”, iar prin ceea ce integrăm în cadrul proiectului nostru, încercăm să inspirăm copiii și tinerii ca în mod regulat să își creeze oportunități de mișcare care să le aducă bucurie”, declară Paula Șipoș, coordonator național al programului.

 

Programul s-a desfășurat deja anul acesta în opt orașe (Timișoara, Roman, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Deva, Satu Mare, Galați, Slatina, Ploiești și Craiova) și continuă până în 10 iunie, după următoarea agendă:

 

9-10 iunie

Arad, Parcul Europa

Bacău, Piața Tricolorului

 

Participarea în cadrul evenimentelor Bucurie în Mișcare este gratuită. Programul este susținut la nivel național de Kaufland România.

 

De ce “Bucurie în Mișcare”?

 

Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiștii avertizează că peste 11% din populația țării este afectată de diabet. Principalele 2 cauze - lipsa de educație nutritivă și lipsa de mișcare. Pe de altă parte, 8 din 10 copii au conturi pe o rețea de socializare, iar 26% dețin un smartphone de la vârsta de 8 ani. Asta duce la sute de mii de copii care petrec câteva ore pe zi pe rețele sociale sau jucându-se pe telefon sau tabletă. Trăim într-o lume în care timpul petrecut și destinat mișcării a ajuns să fie foarte redus. Este necesar să devenim mai eficienți și mai inovativi cu acțiunile care evidențiază impactul pe care îl are mișcarea asupra noastră și a beneficiilor fizice și psihice ale acesteia.

 

Despre programul “Bucurie în Mișcare” România

Construim comunități mai puternice, mai sănătoase, mai fericite

Comunitățile care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure și oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât comunitățile în care activitatea fizică nu este o prioritate.

 

Doar la ediția din 2017 a programului nostru, peste 50.000 de copii, părinţi şi bunici au participat la cele 1.500 de activități în aer liber desfășurate în 16 orașe cu sprijinul a peste 1000 de voluntari.

Noi considerăm că puterea mișcării și a sportului, a recreerii, poate schimba vieți și aduce comunități împreună. Sperăm să vă avem alături pentru a ne asigura că mișcarea, sportul și recreerea la nivel local cresc și se dezvoltă. A avea o națiune activă este important, deoarece oferă beneficii uriașe societății în care trăim și miilor de participanți, voluntari și spectatori ai evenimentelor care implică mișcare și bucurie. 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.