Marţi, 22 ianuarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 4 iunie 2018, ora: 11:38
rss
 

Expoziţia de fotografie Marele Război în Imagini, din colecția Muzeului Olteniei

Expoziţia de fotografie Marele Război în Imagini, din colecția Muzeului Olteniei

SecţiaIstorie-Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova desfășoară, cu sprijinulConsiliului Judeţean Dolj și, în parteneriat, cu Consiliul Local Municipal și Primăria Municipiului Craiova, cu prilejul evenimentului Zilele Municipiului Craiova, proiectul culturalMarele Război în Imagini, din colecția Muzeului Olteniei.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Muzeul Olteniei Craiova vă invită miercuri, 5 Iunie 2018, ora 10, în Piața Frații Buzești din Craiova, la vernisareaexpoziţiei de fotografie Marele Război în Imagini din colecția Muzeului Olteniei.Foto-expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 5-9 iunie 2018,între orele 1000 – 1800.

Evenimentele care au marcat într-un mod profund istoria acestor meleaguri în urmă cu un veac sunt readuse și reflectate într-un mod aparte pentru publicul craiovean prin 40 de fotografii inedite din patrimoniul Muzeului Olteniei.

Adevărateopere de artă, cele 40 de imagini, care vor fascina cu siguranțăpublicul, redau perspective inedite asupra acelor vremuri, deschizându-se astfel o ușă către o lume demult apusă. Publicul vaputea identifica chipuri de eroi, de medici și surori medicale, momente ale ocupației României de către Puterile Centrale, cadre surprinse în lagărele de prizonieri, militari la datorie sau în clipe de destindere, precum și câteva imagini mai puțin cunoscute din momentul realizării Marii Uniri de la Alba Iulia, din decembrie 1918.

Expoziția vine în completarea strategiei Muzeului Olteniei de a promova patrimoniul cultural naţional prin expoziţiişiactivităţi inedite iniţiate de specialiştiiSecţiei de Istorie-Arheologie, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj.

Foto-expoziția se adresează publicului larg, fiind atractivă deopotrivă pentru cei mici, darşipentruadulți, şi va marca o nouă contribuţie a Muzeului Olteniei Craiova la constituirea unei frumoase tradiţii în Urbea noastră cu ocazia acestei sărbători, Zilele Municipiului Craiova.

 

 

 

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.