Marţi, 22 ianuarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 30 mai 2018, ora: 07:46
rss
 

Teatrul Colibri Craiova & Teatrul ACT București: parteneriat unic în România, realizat de 4 ani la Craiova

Teatrul Colibri Craiova & Teatrul ACT București: parteneriat unic în România, realizat de 4 ani la Craiova

Teatrul pentru copii și tineret Colibri a încheiat în urmă cu câteva zile Stagiunea Colibri. ACTul2, începută în decembrie 2017 și care a adus la Craiova șase titluri din repertoriul Teatrului ACT București.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

După patru ani de parteneriat public – privat constant și unic în România între cele două instituții de spectacol, această stagiune a reconfirmat succesul la public al producțiilor ACT, datorat calității acestora, distribuțiilor de excepție, prețului accesibil tuturor și longevității colaborării dintre cele două teatre, ale cărei baze s-au pus în anul 2014.

 

În tot acest timp, spectacolele ACT s-au jucat în premieră la Craiova, Teatrul Colibri fiind singurul din țară cu microstagiune constantă a instituției bucureștene, datorată apetenței publicului craiovean pentru acest gen de spectacole, lucru remarcat, spre exemplu, la „Absolut!“ după Ivan Turbincă de Ion Creangă, cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija, care s-a jucat pentru a treia oară cu sala plină.

 

De asemenea, prezența pe scena păpușilor a producțiilor de teatru dramatic onorează secțiunea de tineret din titulatura instituției, Teatrul Colibri Craiova fiind singurul teatru din subordinea autorităților locale care se adresează tuturor categoriilor de public, desființând prejudecata potrivită căreia prezintă producții doar pentru copii.

 

Tot în Stagiunea Colibri. ACTul2, în săptămâna dedicată teatrului din luna martie a acestui an, Colibri a vernisat la Craiova expoziția de fotografii Atitudini - Marcel Iureș în imagini, o producție a Festivalului Național de Teatru - ediția 2016.

 

Pentru că în 2018 Teatrul ACT București aniversează 20 de ani de la înființare, Colibri intenționează să celebreze și la Craiova cele două decenii de existență ACT în România.

 

Stagiunea Colibri. ACTul 2 s-a deschis în decembrie 2017 cu producția „N-ai tu treabă!“, de Cătălin Ştefănescu, după „Dănilă Prepeleac“ de Ion Creangă, regia: Alexandru Dabija, cu: Marcel Iureş, Andrei Seuşan, Alexandru Voicu.

 

Description: C:\Users\Adriana\Desktop\sigla colibri.jpg

 

 

 

Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.