Duminică, 21 octombrie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 21 mai 2018, ora: 08:28
rss
 

AJOFM Dolj oferă sprijin pentru încadrarea în muncă a absolvenţilor

AJOFM Dolj oferă sprijin pentru încadrarea în muncă a absolvenţilor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj informează absolvenţii instituţiilor de învăţământ promoţia 2018 că pot beneficia de servicii gratuite de ocupare (informare şi consilere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, formare profesională), precum şi de facilităţi financiare (primă de inserţie), dacă se înregistrează la agenţiile locale/punctele de lucru din raza de domiciliu sau de reşedinţă.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Prima de inserţie se acordă absolvenţilor care, în termen de 60 zile de la absolvire, se înregistrează la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pe o perioadă mai mare de 12 luni. Cuantumul primei de inserţie este de 1.500 lei, respectiv de 3 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării.

În cazul absolvenţilor de liceu promoţia 2018, data absolvirii cursurilor în anul şcolar 2017/2018  este data de 25 mai 2018 pentru absolvenţii care au promovat la toate disciplinele, indiferent dacă promovează sau nu examenul de bacalaureat (potrivit Ordinului nr. 3382/2017 al Ministerului Educaţiei Naţionale privind structura anului şcolar 2017/2018). Elevii care nu au situaţia şcolară încheiată se pot înregistra în evidenţa AJOFM Dolj în termende 60 de zile de la data promovării examenului de corigenţă (dată înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ).

Totodată, absolvenţii care în termen de 60 zile de la absolvire s-au înregistrat la agenţiile locale/punctele de lucru din raza de domiciliu sau de reşedinţă şi care nu au reuşit să se încadreze în muncă pot solicita indemnizaşia de şomaj dacă:

-nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de învăţământ;

-nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, respectiv 500 lei.

Indemnizaţia de şomaj se acordă absolvenţilor pe o perioadă de 6 luni, iar cuantumul acesteia este de 250 lei / lună.

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Filarmonica
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.