Marţi, 22 ianuarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 21 mai 2018, ora: 07:53
rss
 
La mulți ani, Colegiilor Naționale Carol I și Elena Cuza!

Două instituții de învățământ de prestigiu, sărbătorite de Primăria Craiova

Două instituții de învățământ de prestigiu, sărbătorite de Primăria Craiova

Primarul Municipiului Craiova, însoțit de viceprimarul Stelian Bărăgan, împreună cu directori din instituție au fost alături astăzi, 18 mai 2018, la aniversarea a două dintre cele mai importante instituții de învățământ preuniversitar din România: Colegiul Național Elena Cuza și Colegiul Național Carol I.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Cu această ocazie, Mihail Genoiu – primarul Municipiului Craiova, le-a transmis un mesaj elevilor și dascălilor prezenți la sărbătoare.

 

Craiova este printre puținele municipii din țară care se poate mândri cu mai multe instituții prestigioase de învățământ, a căror existență a depășit demult centenarul.

Iar Colegiul Elena Cuza face parte din tezaurul educației românești.

Instituția pe care o aniversăm astăzi și-a lăsat amprenta prin elevii merituoși, dascălii deosebiți și personalitățile ce s-au format aici, de-a lungul timpului. Dar, cel mai important, este că, indiferent de vremurile traversate, liceul și-a păstrat menirea pentru care s-a înființat în 1833 - aceea de „a citi şi a scrie” într-o limbă străină. Iar acum, în secolul globalizării, avem cea mai mare nevoie de profesioniști care să poată comunica în cât mai multe limbi străine.

Ne mândrim cu elevii și dascălii Colegiului Național Elena Cuza și le dorim să rămână mereu ambasadorii Craiovei!

În numele craiovenilor, al Primăriei și al meu personal, îi felicit pentru rezultatele obținute și le doresc să fie mereu pe primul loc! La mulți ani!”, le-a transmis primarul Craiovei sărbătoriților de la Colegiul Național Elena Cuza, la împlinirea a 185 de ani de existență.

 

Un alt moment special s-a desfășurat astăzi la Filarmonica Oltenia, pentru a celebra 192 de ani ai Colegiului Național Carol I.

Am fost onorat să fiu astăzi prezent la aniversarea uneia dintre cele mai importante instituții de învățământ din România.

Cu o istorie de 192 de ani, Colegiul Național Carol I se mândrește cu un adevărat tezaur: al elevilor sclipitori, al celor care le-au îndrumat pașii de-a lungul timpului, dar și cu una dintre cele mai valoroase baze didactice din țară.

Faptul că, după atâția ani de existență, renumele Colegiului este păstrat prin numeroasele premii pe care dumneavoastră le obțineți la concursuri naționale și internaționale, ne obligă pe noi, cei din comunitate să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a vă păstra valorile.

Una dintre marile bucurii din acest an pentru noi, autorități locale, este că toată documentația legată de lucrările de reabilitare a clădirii Colegiului Carol I a fost preluată de Compania Națională de Investiții, fiind deja demarate procedurile pentru actualizarea acesteia.

Ne mândrim cu acest colegiu și ne dorim să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor, astfel încât, peste 2-3 ani, să redăm și clădirii Colegiului Național Carol I strălucirea de altădată, să redevină bijuteria arhitectonică a Craiovei, așa cum a fost dintotdeauna.

În numele craiovenilor, al Primăriei și al meu personal, felicit Colegiul Carol I pentru rezultatele obținute, le doresc să ducă mai departe renumele instituției.

La mulți ani și la cât mai multe premii naționale și internaționale!”, a fost mesajul transmis de Primarul Mihail Genoiu elevilor și dascălilor prezenți la aniversarea Colegiului Național Carol I.

 

 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:




Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.