Marţi, 22 ianuarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 9 mai 2018, ora: 14:03
rss
 

Parcul de la Hanul Doctorului va fi reabilitat

Parcul de la Hanul Doctorului va fi reabilitat

Parcul Hanul Doctorului a intrat de curând într-un program de reabilitare. Primăria Craiovei are planuri mari în ceea ce privește schimbarea la față a acestei zone.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Cascade, pontoane peste lacul ce va fi populat cu pește, alei și spații pentru picnicuri, sunt câteva aspecte ale proiectului de modernizare. Lucrările pentru reabilitarea parcului din zona Hanul Doctorului au început de câteva săptămâni.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a prezentat astăzi câteva detalii legate de noua înfățișare a zonei de agrement.

„Ca și noutate vreau să vă prezint un lucru la care s-au început lucrările încă de acum câteva săptămâni bune și am vrut să intrăm cât de cât în forță în aceste lucrări. Este vorba de o nouă zonă de agrement, un nou parc. După ce am reabilitat marea parte a grădinilor și parcurilor din oraș, anul trecut am finalizat Parcul Crizantemelor și am făcut o revitalizare a Parcului de la Pedagogic, anul acesta o să avem finalizat Parcul de la Hanul Doctorului. Este vorba de o zonă de agrement mai veche care a fost concepută încă din anul 1955 ca o zonă de agrement, dar lucrările de amenajare au fost făcute în perioada anilor 1970-1971. Cei doi arhitecți de atunci au creat această zonă de agrement pe care noi încercăm acum să o aducem la nivelul acelor ani pentru că ea a fost mult timp abandonată”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Luciul de apă va avea  și el parte de îmbunătățiri. Parcul de la Hanul Doctorului intrase de ceva timp în paragină și avea nevoie de lucrări ample de reabilitare. Autoritățile locale spun că vor pune mare accent anul acesta pe modernizarea spațiilor verzi din oraș.

Se vor face amenajări în primul rând a celor 3 bălți care comunică cu lacul de jos și care se vor reface căile de comunicare în așa fel încât să fie o salbă de cascade ceva asemănător cu Parcul Romanescu cu podețe peste fiecare legătură dintre bălți pentru a da posibilitatea să circule dintr-o parte în alta. Pe lac se lucrează deja la decolmatarea lui. Lacul va fi repopulat cu pești. Se vor construi pontoane de pescuit pe lac și va fi redat circuitul de pescuit de agrement. Se refac aleile. S-a refăcut și se lucrează în continuare la refacerea iluminatului ambienta. Se va amenaja și acea zonă de grătare care ani de zile a fost un fel de picnic ambulatoriu, se vor monta bănci și toată această zonă va fi împrejmuită. Se vor planta și foarte mulți arbori a mai spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.