Joi, 21 martie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 9 mai 2018, ora: 08:26
rss
 

Dublă lansare de carte, la Biblioteca Aman

Dublă lansare de carte, la Biblioteca Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”găzduiește joi, 10.05.2018, ora 18.00,în sala „Acad. Dinu C. Giurescu” o dublă lansare de carte.În prezența invitaților Mihai Duțescu, Andreea Ghiță, Cătălin Ghiță,Ioan Lascu,Petrișor Militaru,Haricleea Nicolau,George Popescu, vor fi lansate volumele „Scrisul Românesc - 90 de ani de la întemeiere”, de Florea Firan și „JocurileThaliei” de Mihai Ene.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Moderatorul acestei duble lansări de carte va fi scriitorul Florea Firan.

Volumul „Scrisul românesc – 90 de ani de la întemeiere”, de Florea Firan, este o lucrare de mari dimensiuni care cuprinde activitatea revistei din cele două perioade de apariție, seriei noi, din 2003 până astăzi,fiindu-I consacrat cel mai mare spațiu. Studiul monografic, Bibliografia adnotată (care însumează 7025 de poziții), Viața revistei, Indicii de autori și Indicii periodice lor citate constituie structura acestei lucrări de mare utilitate.O bogată Iconografie conturează imaginea publicației pe această perioadă.

De fapt,Florea Firan a consacrat o lucrare asemănătoare și revistei „Ramuri”, astfelîncâtceledouăpublicațiicraiovenebeneficiază de studii monografice complete.

Volumul „Jocurile Thaliei.Ipostaze ale actului teatral”, de Mihai Ene, este rezultatul unei activități constante de cronicar de teatru, în special cărți de dramaturgie și de teatrologie, dar și de spectacole. Multe dintre texte au fost publicate inițial în revistele craiovene „Scrisul Românesc” și „SpectActor”. Structurat în trei părți – Jocurile scenei, Jocurile textului, Jocurile receptării – volumul se încheie cu un Dialog cu George Banu care privește teatrul în genere, dar și Festivalul Internațional Shakespeare.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.