Marţi, 22 ianuarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 8 mai 2018, ora: 14:43
rss
 
Stagiunea de muzică de cameră

Beethoven - Integrala sonatelor pentru pian si vioara I

Beethoven - Integrala sonatelor pentru pian si vioara I

Filarmonica Oltenia din Craiova desfășoară Beethoven - Integrala sonatelor pentru pian si vioara I, miercuri, 9 mai 2018, ora 19.00, la Muzeul de Artă – Holul de Onoare. Își dau concursul Luminița Petre – vioară, Germania și Mihai Ungureanu – pian.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 În program:

Sonata în Re major, op. 12, nr. 1

Sonata în La major, op. 12, nr. 2

Sonata în Mi bemol major, op. 12, nr. 3

Sonata nr. 4 în La minor, op. 23

 

LUMINITZA PETRE

Luminitza Petre a început studiul viorii la 6 ani cu prof. Sevastiţa Coltofeanu. A urmat, apoi, Liceul "George Enescu" şi Academia de Muzică din Bucureşti, clasele profesorilor Valeriu Rogacev şi Cornelia Bronzetti. A participat la cursuri de măiestrie conduse de Ştefan Gheorghiu, Valery Gradow, Zachar Bron, în Mannheim şi Viena. În prezent, Luminitza Petre este concertmaestru al Orchestrei de Stat din Stuttgart. Încă din timpul studenţiei, Luminitza Petre a susţinut o bogată activitate solistică cu toate Orchestrele Filarmonice din România, precum şi cu Orchestra Naţională Radio din Bucureşti. Este laureată a Concursurilor Internaţionale "Tibor Varga" (Sion-Elveţia), "Rodolfo Lipizer" (Gorizia-Italia), precum şi a Concursurilor Naţionale "Dinu Lipatti" (Craiova), "Sonata a 3-a de George Enescu" (Oradea), "Premiului Criticilor Muzicali" (Bucureşti) ş. a. Concertele camerale susţinute cu Trio-ul cu pian "Clara Wieck" din Heidelberg, precum şi activitatea didactică în funcţia de docent la Orchestra de Tineret a Landului Baden-Württemberg au desăvârşit personalitatea artistică a interpretei.

 

MIHAI UNGUREANU

Solist concertist al Filarmonicii „Oltenia”, pianistul Mihai Ungureanu apare cu regularitate în viaţa muzicală a ţării şi în străinătate, atrăgându-şi elogiile publicului şi criticii de specialitate. La 16 ani, a debutat cu „Mi bemolul” de Franz Liszt pe scena Filarmonicii craiovene; în anul 1977, a absolvit cursurile Liceului de Artă din Bănie. Ca student al Academiei de Muzică din capitală, a beneficiat de îndrumările reputaţilor muzicieni Dan Grigore şi Ioana Minei. Din anul 1981, începe să susţină o intensă activitate concertistică, colaborând cu toate orchestrele simfonice din ţară, deosebita sa prezenţă scenică fiind apreciată şi peste hotare. În anul 2003, a înregistrat un CD cu muzică germană contemporană (Gerhard Rosenfeld), în colaborare cu violonista Jenny Abel, iar un an mai târziu a înregistrat în Germania, la Casa de discuriHasted-WDR 3, un CD „Portret Pascal Bentoiu”, în colaborare cu Nordwestdeutsche Philharmonie, sub conducerea muzicală a maestrului Horia Andreescu și cu participarea violonistei Jenny Abel. În 2007, a colaborat din nou cu violonista Jenny Abel la realizarea unui disc de sonate ale unor compozitori romantici germani (Joachim, Brahms, Dietrich, Robert și Clara Schumann).


 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.