Marţi, 22 ianuarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 8 mai 2018, ora: 11:20
rss
 

Acţiuni privind stimularea ocupării forţei de muncă organizate în mediul rural

Acţiuni privind stimularea ocupării forţei de muncă organizate în mediul rural

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj organizează, începând cu luna aprilie 2018, o serie de acţiuni de tip caravana ocupării în vederea creşterii oportunităţilor de ocupare a persoanelor din mediul rural. Aceste acţiuni fac parte din programul-pilot pentru stimularea ocupării forţei de muncă al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, lansat la Craiova, în data de 20 aprilie 2018.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Acţiunile sunt organizate cu sprijinul autorităţilor publice locale şi presupun deplasarea în localităţile din mediul rural a unor echipe formate din reprezentanţi ai Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj în vederea întâlnirii cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Scopul acestor întâlniri îl reprezintă creşterea gradului de ocupare în mediul rural prin diseminarea informaţiilor referitoare la ofertele de locuri de muncă, precum şi a măsurilor active de stimulare a ocupării oferite de agenţie.

În perioada 25 aprilie -  4 mai au fost organizate astfel de acţiuni de informare în 35 comunităţi rurale din judeţul Dolj (Perişor, Întorsura, Giubega, Radovan,  Gângiova, Podari, Calopăr, Valea Stanciului, Drănic, Ţuglui, Coţofenii din Dos, Coţofenii din Faţă, Almăj, Scăeşti, Terpeziţa, Vârvoru de Jos, Caraula, Vârtop, Breasta, Pleşoi, Seaca de Pădure, Predeşti, Brabova, Malu Mare,  Teasc, Bratovoieşti, Rojişte, Daneţi, Dobreşti, Sadova, Mârşani, Sopot, Gogoşu, Botoşeşti-Paia, Verbiţa).

La aceste acţiuni au participat 2.218 persoane care au beneficiat servicii de informare şi consiliere.

Reprezentanţii Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj vor continua deplasările în comunităţile rurale până pe data de 15 mai.

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.