Marţi, 22 ianuarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 24 aprilie 2018, ora: 11:14
rss
 
SHAKESPEARE ŞI MUZICA

Concert Romeo și Julieta în Parcul Romanescu

Concert Romeo și Julieta în Parcul Romanescu

Sâmbătă, 28 aprilie 2018, ora 18.00, la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu are loc Festivalul Internațional Shakespeare, ediția a XI-a. Romeo și Julieta în viziunea marilor compozitori BERLIOZ, CEAIKOVSKI, PROKOFIEV, ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII „OLTENIA” -DIRIJOR: FRANÇOIS-ROBERT GIROLAMI (FRANȚA). Intrarea liberă va fi liberă.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Filarmonica „Oltenia” Craiova prezintă, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare - ediţia a XI-a, concertul „Romeo şi Julieta”, cu un repertoriu inspirat din capodopera omonimă a marelui dramaturg englez, William Shakespeare. Compozitori iluştri – Berlioz, Ceaikovski, Prokofiev - au transpus muzical tulburătoarea poveste de iubire a celor doi tineri din Verona. Publicul va avea ocazia să asculte fragmente din aceste lucrări în interpretarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii oltene, sub bagheta dirijorală a maestrului François-Robert Girolami (Franţa). Evenimentul are loc sâmbătă, 28 aprilie, ora 18:00, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”, accesul fiind liber!

 

Dirijorul serii, François-Robert Girolami, este un reputat muzician, cu o vastă deschidere repertorială, atât pentru domeniul artei lirice, cât şi pentru creaţia simfonică. Distins pedagog, preocupat în egală măsură de cariera didactică, la Paris deţine actualmente statutul de director al unei instituţii de învăţământ muzical superior. Pe scena Teatro alla Scala, cu ocazia expoziţiei franceze organizate de Muzeul de Istorie, i s-a oferit în dar un exemplar al manuscrisuluiRequiem-ului de Puccini, încredinţându-i-se misiunea de a restaura partitura.

François-Robert Girolami a compus muzică pentru 
Radio France şi a realizat înregistrări pentru televiziuni din Franţa, Olanda, Germania, Spania şi Rusia. De asemenea, a compus muzică de film, lucrări simfonice şi oratorii.Începând din anul 1981 este invitat frecvent să dirijeze concerte în România - la Filarmonica din Sibiu, unde deţine în prezent statutul onorific de director artistic asociat. Continuând pe parcusul anilor '90 o fructuoasă colaborare cu diferite orchestre filarmonice din România - inclusiv cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Oltenia” -, a organizat turnee de concerte în Corsica.

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.