Marţi, 22 ianuarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 23 aprilie 2018, ora: 08:50
rss
 

Ministrul Muncii Olguța Vasilescu a participat la lansarea programului-pilot de stimulare a ocupării forței de muncă

Ministrul Muncii Olguța Vasilescu a participat la lansarea programului-pilot de stimulare a ocupării forței de muncă

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a participat vineri, la Craiova, la evenimentul care a marcat lansarea unui program-pilot de stimulare a ocupării forței de muncă, o acțiune proiectată să asigure o mai bună diseminare a datelor privind ofertele de angajare și de salarizare în comunitățile locale.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 La prezentarea organizată la Palatul Administrativ au luat parte președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, exponenți ai Legislativului și ai instituțiilor cu atribuții în domeniul muncii, asistenței și protecției sociale, reprezentanți ai mediului de afaceri și primarii celorlalte localități din județ, cărora le revine un rol esențial în transmiterea informațiilor către beneficiari.

„Județul Dolj este unul în care șomajul este ridicat, dar, în același timp, oamenii de afaceri se plâng de faptul că găsesc din ce în ce mai greu sau, uneori, chiar deloc, forță de muncă. Acesta este și motivul pentru care dorim să lansăm aici un program-pilot, pe care ulterior să-l dezvoltăm în toată țara. După cum cunoașteți, astăzi se desfășoară, în toate localitățile mari din țară, bursa locurilor de muncă. Noi ne-am dorit însă ca, în paralel, să venim cu acest program-pilot, prin care să apropiem cât mai mult de comunitate oferta de angajare.

Ca primar, am constatat că majoritatea celor care se prezentau în audiență se aflau în căutarea unui loc de muncă. Or, multe dintre aceste persoane nu știu cum funcționează resorturile Statului Român, nu cunosc, spre exemplu, faptul că ar trebui mai întâi să se prezinte la agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă, să se înscrie în evidențe, ca șomeri, să fie ajutate în găsirea unui post, eventual să beneficieze de un curs de calificare. Am convingerea că același lucru li se întâmplă și primarilor prezenți astăzi în sală, cărora numeroase persoane din comunitate le cer îndrumarea, în căutarea unor locuri de muncă.

În aceste condiții, am decis să asigurăm o conexiune cât mai directă între comunitate și serviciul public de ocupare. Concret, am invitat la întâlnirea de astăzi mai mulți mari angajatori și fiecare dintre primari va primi un pliant, conținând locurile de muncă disponibile în prezent în județul Dolj, cu o serie de informații utile: compania angajatoare, date de contact, precum și nivelul de salarizare propu

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.