Joi, 21 martie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 16 aprilie 2018, ora: 14:40
rss
 

Recital de harpă Rozalia Pataki la Muzeul de Artă din Craiova

Recital de harpă Rozalia Pataki la Muzeul de Artă din Craiova

Holul de Onoare al Muzeului de Artă din Craiova găzduiește, miercuri, 18 aprilie 2018, ora 19.00, recitalul de harpă Rozalia Pataki.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 În program:

Marcel Tournier: Patru preludii pentru harpă

Carlos Salzedo: Tango

Philip Glass: Metamorfozele 1 şi 2

Alphonse Hasselmans: Guitare

Johann Sebastian Bach (arr. pentru harpă de Marcel Grandjany):

Bourre din Partita nr.1 pentru vioară

Jean Ladislau Dussek: Sonata în Do minor

Charle Oberthür: The blind girl

Yan Tiersen: Comptine d'une autre été

Joel Biffin: Nuvole bianche

Deborah Henson-Conant: Baroque Flamenco

Preţuri bilete: 15 lei; 10 lei (elevi, studenţi, pensionari)


ROZALIA PATAKI

Născută în anul 1987 la Reşiţa, Rozalia Pataki a început studiul harpei la vârsta de zece ani, în cadrul Colegiului Naţional de Artă “Ion Vidu” din Timişoara, cu prof. Stella Dinulescu, de a cărei îndrumare a beneficiat inclusiv pe parcursul studiilor universitare finalizate la Facultatea de Muzică - Universitatea de Vest din Timişoara.

Apoi, în anul 2010, şi-a finalizat studiile de master în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ muzical superior, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ştefana Graţiela Negruţiu, la secţia de Stilistică a interpretarii muzicale - muzică de cameră.

A participat la olimpiadele zonale, unde a câştigat Premiul al II-lea (Deva) şi Premiul I (Timişoara). Din palmaresul competiţional al tinerei artiste menţionăm, de asemenea: Menţiune la Concursul Internaţional “Eugen Coca” (Chişinău, 2004), Premiul I la Festivalul-Concurs “Johann Sebastian Bach”(Cluj-Napoca, ediţiile 2003 - 2006).

Abordează stiluri şi genuri muzicale diferite, atât în domeniul muzicii de cameră, cât şi al concertului cu acompaniament de orchestră. A susţinut recitaluri solistice şi în cadrul unor manifestări artistice, precum: Festivalul Muzicii de Cameră - Timişoara, Festivalul “Nichita Stănescu”, Festivalul Internaţional “Craiova Muzicală” (ediţia a 40-a, 2013), Zilele Muzicale Aniversare (67 de ani de existenţă a Filarmonicii de Stat “Oltenia” Craiova) - recital susţinut recent, în aprilie 2014, în incinta Salonului Minerva.

A concertat la Timişoara alături de Orchestra Filarmonicii “Banatul” şi de Orchestra Facultăţii de Muzică. În perioada când a fost angajată în Orchestra Filarmonicii “Banatul”, Rozalia Pataki a colaborat cu diferite orchestre filarmonice din ţară (Arad, Craiova, Piteşti etc.), în prezent activând ca artist instrumentist în Orchestra Filarmonicii “Oltenia”.


 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.