Sâmbătă, 19 ianuarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 29 martie 2018, ora: 12:27
rss
 
Casele noastre sunt depozite de vechituri?

Împreună colectăm selectiv deșeurile electrice

Împreună colectăm selectiv deșeurile electrice

Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Craiova, care va avea loc sâmbătă,31 martie. Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Craiova și Serviciul Local de Colectare Dolj, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

 

Cum colectăm DEEE?

Pe 31 martie, cetățenii din Municipiul Craiova au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare! Iată cum va decurge programul acțiunii de colectare:sâmbătă, 31 martie 2018, între orele 10.00-17.00, 6 puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Acestepunctevor fi amenajateînurmătoarelelocuri din oraș:

·         Şcoalanr. 12 "Decebal" - Bd. N. Titulescu

·         ColegiulTehnic Energetic Craiova - Str. Amaradiei

·         Liceul de Arte "Marin Sorescu" - Str. Tabacinr. 4

·         LiceulTeoretic "Henri Coandă"  -Str. Henri Coandănr. 48

·         Şcoala nr. 32 "Alexandru Macedonski" - Str. Castanilornr. 4

·         Şcoala nr. 39 "Nicolae Bălcescu"  -str. TraianLalescu nr.6

Pentrudeșeurileelectricepredate, deponenții pot câștiga, printragere la sorți, unuldintrepremiileoferiteîncadruluneitombolece va fi organizatăcuocaziaacesteiacțiuni de colectare. Tombola va avealocpe2 aprilie 2018, la Primăria Craiova, începândcuora 10.00. Premiilesunt:un frigider, douăcuptoarecumicrounde digitale,treimașini de călcat,treicafetiere, treitruseaccesoriisculeșitreimixere.

 

Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Dolj, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

 

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Studiile arată că în societatea de astăzi sunt mai multe aparate electrice - cum ar fi telefoane mobile, computere sau televizoare – decât oameni. Se estimează că până în 2020 fiecareom va deține, în medie, 6 aparate. În ultimii 10 ani, achiziția de aparate noi a crescut exponențial, ceea ce este un lucru foarte bun, căci fără tehnologie nu am ține pasul cu vremurile.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE are ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextul unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor.

Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe http://www.rorec.ro, http://www.colecteaza.ro și pe http://www.facebook.com/asociatiarorec.ro.

 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.