Sâmbătă, 19 ianuarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 26 martie 2018, ora: 12:40
rss
 

Cu dor de Basarabia, acțiune la Biblioteca Aman

Cu dor de Basarabia, acțiune la Biblioteca Aman

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează marți, 27 martie 2018, începând cu ora 13.00, în sala “Acad. Dinu C. Giurescu”, acțiunea cu titlul “Cu dor de Basarabia”.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

          Manifestarea este organizată de profesorii Traudia Chiripuș, Melania Iacob, de la Școala Gimnazială “Nicolae Romanescu”, respectiv Claudia Balaci, Steliana Gecălă, Tina Călin și Aurelia Cioc, de la Colegiul Național “Frații Buzești”.

          Scopul acțiunii constă în cunoașterea semnificației și valorii istorice a Unirii Basarabiei cu România. Fiind prima provincie care s-a unit în 1918 cu România, Basarabia a avut de înfruntat o serie de factori perturbatori și condiții nesigure. Apariția primului stat comunist și perpetuarea războiului au fost doar câteva dintre problemele cărora oamenii politici basarabeni le-au găsit o splendidă soluționare în 1918.

          La activate vor participa elevi de la Colegiul Național “Frații Buzești”, Liceul de Arte “Marin Sorescu”, respectiv școlile gimnaziale “Nicolae Romanescu”, “Mihai Viteazul” și nr. 5 din Băilești, coordonați de  profesorii Roxana Ion, Liana Totu și Raluca Gabroveanu.

 

 

 

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.