Sâmbătă, 17 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 9 martie 2018, ora: 10:30
rss
 

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, la Târgul de Turism al Olteniei - ediția a III - a

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, la Târgul de Turism al Olteniei - ediția a III - a

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj participă din nou la Târgul de Turism la Olteniei, într-unul din standurile Consiliului Judeţean Dolj din Centrul Multifuncțional Craiova, în perioada 9 - 11 martie 2018.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Și în acest an, mediem întâlnirea vizitatorilor târgului cu artizani și creatori populari, iubitori de folclor din județul Dolj.

 

Ca și anul trecut, vin alături de echipa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, la Târgul de Turism al Olteniei, Viorel și Rodica Dîlganu din Craiova, artizani apreciați pentru pictura tradițională pe obiecte decorative și de uz casnic din lemn.

 

De asemenea, ne vom bucura de creațiile Ancăi Dumitrescu și atelierului „Covorul oltenesc“ din comuna doljeană Măceșu de Jos: carpete și covoare tradiționale. Vom descoperi printre exponate și iile cusute în atelierul Lilianei Dobrițoiu din Craiova.

 

Ansamblul folcloric „Hora Desnățuiului“, al Casei de Cultură „Adrian Păunescu“ de la Bârca, coregraf Marga Chiurtu, răspunde din nou invitației Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj de a participa la Târgul de Turism al Olteniei și aduce sâmbătă, 10 martie 2018, la ora 13:30, cântecul și jocul popular pe scena de la Centrul Multifuncțional.

 

Vizitatorii se vor mai putea delecta cu aparițiile editoriale ale C.J.C.P.C.T Dolj, precum și cu materiale de promovare a marilor evenimente organizate de instituție ca: Festivalul – Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“, Festivalul Național „Ioana Radu“, Alaiul Călușului Oltenesc, Festivalul „Tradițiile verii“, Alaiul Datinilor, Dolju-n bucate, „Tradiţia şi creaţia populară în satul românesc contemporan – zona etnografică Dolj“.

 

 

 

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.