Joi, 21 martie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Eveniment » 8 martie 2018, ora: 12:36
rss
 

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul colectării și valorificării materialelor reciclabile

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul colectării și valorificării materialelor reciclabile

În cursul acestei zile, mai mulți politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Coţofenii din Faţă au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite din domeniul „colectării și valorificării materialelor reciclabile” pe raza judeţului Dolj.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Cu prilejul acestei activități, oamenii legii au controlat 5 persoane fizice care efectuează acte de comerţ în acest domeniu şi 4 mijloace de transport. 

 

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii din cadrul S.I.C.E. au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Lg. 12/1990 R.

Sancţiunile aplicate de poliţişti se ridică la valoarea de 10 000 lei.

 

Valoarea mărfurilor confiscate este de 23.000 lei, reprezentând contravaloarea a 1420 kg deşeu aluminiu, 800 kg plumb, 5600 kg acumulatori auto uzaţi.

 

EXEMPLU:

 

Cu ocazia controlului efectuat pe DN 6 – DE 70, tronsonul Filiasi – Craiova, în zona Rompetrom – Sere a fost identificată în trafic o autoutilitară în care se afla cantitatea de 5600 kg acumulatori auto uzaţi, în valoare de 12.600 lei, transportată în vederea comercializării de către o persoană fizică din comuna Coţofenii din Faţă către diferiți clienți, fără a fi însoțită de facturi care să justifice proveniența mărfii.

 

Persoana fizică a fost sancționată contravențional cu suma de 5.000 lei conform Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 5600 kg acumulatori auto uzaţi, în valoare de 12.600 lei, pentru care nu s-a putut prezenta documente de proveniență.

        

 

 
Alte articole din Eveniment:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.