Luni, 27 mai 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Politică » 12 februarie 2018, ora: 11:02
rss
 

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu, politicianul săptămânii cu nota 10

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu, politicianul săptămânii cu nota 10

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a primit nota cea mai mare la categoria cel mai bun politician, se arată într-un articol din www.dcnews.ro. Deputatul independent Remus Borza a dat note politicienilor în baza meritelor din sectorul politic intern sau extern din această săptămână. Acesta spune despre ministrul Muncii că este mai “bărbată” ca mulți dintre bărbații din PSD.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

Lia Olguța Vasilescu: nota 10- ”Pentru că e bărbată. Sunt mulți bărbați în PSD care nu au curaj nici pe jumătate cât îl are Olguța Vasilescu. Nu spun că întotdeauna are dreptate, dar pe fond aveam nevoie de legea salarizării unitare tocmai pentru a nivela acele inechități de ordin salarial. Aveam nevoie și de măsurile alea prevăzute în ordonanța 79 privind revoluția fiscală, pentru că nu putem defila în fiecare an cu 5 miliarde de euro deficit la Fondul Național de Pensii.” 

 

Mircea Diaconu, Norica Nicolai, Dan Nica, Maria Grapini au fost notați cu 9, fiindcă, potrivit deputatului, ”au spus un adevăr și au combătut un mare neadevăr”.

 

Viorica Dăncilă: nota 8, ”de încurajare, vedem astăzi ce face. Nici nu trebuie să cedeze așa de ușor pentru că acum nu putem da legi pentru minorități, pentru niște categorii, că sunt câteva grefieri care pierd, că sunt sute de polițiști care pierd. Spuneam că cei din Poliție au salarii duble față de cei din armată, la fel văd multă ipocrizie în zona asta culturală. Fraților, numai anul trecut am mărit cu 33% pe tot ce înseamnă cultură, inspectoratele județene de cultură, muzee.”

 

Orlando Teodorovici: nota 7 spre 8. ”Faptul că e proactiv, doar că nu aș vrea să cadă în zona asta a populismului, că și el foarte repede cedează. Ca ministru de Finanțe trebuie să aibă arici la buzunare, să îl îndemne eventual Olguța Vasilescu și cu Dragnea, că ei sunt oameni politici. Un ministru de Finanțe trebuie să țină cu casa, trebuie să fie mai degrabă tehnocrat, deși îmi dă repulsie cuvântul ăsta, pentru că au compromis definitiv noțiunea. Evident că trebuie să fie mai strâns la pungă, mai ales că el trebuie să anticipeze criza”. 

 

Carmen Dan: nota 7, ”a încercat și ea și încearcă. Încep să o apreciez. A fost loială față de Dragnea până în ultima secundă când majoritatea celor din CEx sau din opinia publică au zis 'Dragnea e terminat'. Ieri (n.r. miercuri) a avut poziții față de sindicate”.

Teodor Meleșcanu: nota 9- ”A avut o poziție publică și față de aceste ingerințe, trebuie să înțeleagă toată lumea, nepermise fie ale Comisiei Europene, fie ale Consiliului Uniunii Europene, fie a oricărui ambasador sau cancelar.” 

 

Emmanuel Macron: nota 9 - ”Iată că a avut un turneu fructuos în China, soldat cu zeci de miliarde de euro contracte” 

Angela Merkel: nota 9 pentru acordul cu Schulz.

Donald Trump: nota 9 - ”Lucruri bune pe foarte multe zone”

Boiko Borisov: nota 10 pentru fraza ”Aș fi vrut să facem niște poduri cu românii, cum vorbeam cu unul cum îl aresta”.

Toți europarlamentarii opoziției - nota 1: ”evident s-au descalificat în primul rând ca români. Rufele ni le spălăm în familie. Nu o să îi iau pe fiecare în parte, sunt mulți, avem 32.”

Ulterior acesta a revenit și i-a notat separat. Monica Macovei, Cristian Preda, Siegfried Mureșan au obținut nota 1, pe când Renate Wegner a primit nota 3 pentru că ”a fost ceva mai ponderată”.

(articol preluat din www.dcnews.ro)

 

 

 
Alte articole din Politică:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.