Luni, 22 octombrie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 5 decembrie 2017, ora: 10:21
rss
 

ColinDAR cu Paula Seling

ColinDAR cu Paula Seling

Câteva sute de craioveni au participat luni, 4 decembrie, la concertul caritabil „ColinDAR cu Paula Seling”, organizat la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova de Asociația Vasiliada. Evenimentul a reunit anul acesta artiști ai Filarmonicii «Oltenia» Craiova, ai Operei Române Craiova, Teatrului Național „Marin Sorescu”, Corul Facultății de Teologie din Craiova și Corul mimico – gestual „Anghelos”, format din elevi cu deficiențe de auz și vorbire din cadrul Școlii Speciale „Sfântul Vasile” din Craiova.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Evenimentul a fost prezentat de îndrăgita prezentatoare TVR Craiova Alina Șerban, care a subliniat pe parcursul spectacolului de colinde rezultatele Asociației Vasiliada și rolul pe care asociația non-guvernamentală îl are pentru comunitate. În deschidere, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolitul Olteniei și Președintele de Onoare al Asociației Vasiliada, a rostit un cuvânt de binecuvântare, i-a felicitat pe organizatorii evenimentului și a vorbit despre semnificația sărbătorii Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

 

„Ne apropiem de sărbătoarea mult așteptată și iubită a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, praznicul luminos care a deschis omenirii perspectiva Împărăției Cerurilor și posibilitatea de a ne uni iarăși cu sfinții în iubirea Tatălui ceresc. De fiecare dată când gândim și vorbim despre Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, ne ducem cu mintea la Bethleem, la locul sărac, la locul lipsit de ospitalitate, locul sărman în care Fiul lui Dumnezeu a binevoit să se nască. Un loc am putea spune simbolic, pentru că reflectă starea umană, starea omenească în care omul a ajuns de îndată ce  a părăsit raiul, grădina frumoasă și binecuvântată a Edenului. Evident că acest loc a devenit pentru noi un moment de pelerinaj, atât cu mintea noastră, cât și cu firea noastră, cu trupurile noastre. De câte ori ne gândim la Bethleem, ne gândim la Mântuitorul Iisus Hristos”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu.

 

Instituțiile de cultură din Craiova, alături de ColinDAR

 

Craiovenii i-au aplaudat pe artiștii Renata Vari, soprană, Lavinia Bîrsoghe, artist vocal, Ioan Emanuel Cherata, bariton, Angel Rababoc, actor, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” - dirijor Alexandru Iosub, Corul mimico – gestual “Anghelos” și corul Facultății de Teologie din Craiova, dirijor lect.univ.dr Adrian Mazilița.

 Paula Seling a devenit în 2008 membru de Onoare al Asociației Vasiliada, iar doi ani mai tarziu a primit Crucea Sfântului Nicodim de la Tismana, cea mai înaltă distincție oferită de Mitropolia Olteniei unui laic.

 

„Mă determină să vin în fiecare an la Craiova bucuria de a mă alătura celor din Asociația Vasiliada, pentru a face măcar ce ne stă în putință să-i ajutăm pe alții. Dacă putem să ajutăm, suntem obligați să o facem, și această «obligație» o fac în fiecare an cu mare bucurie, pentru că dar din dar se face rai. Atâta bucurie câtă primesc și eu, venind la aceste spectacole, îmi ajunge cât pentru un an întreg. A fost minunată experiența de a cânta alături de Orchestra Filarmonicii «Oltenia». Aveam mari emoții, însă totul a decurs extraordinar, și toți oamenii din Orchestră au pus din energia lor, în așa fel încât s-au creat momente magice”, a declarat Paula Seling.

 

Fondurile obținute în urma evenimentului vor fi orientate catre programul de sprijin pentru persoane cu dizabilități derulat de Asociația Vasiliada.

 

„ColinDARul a devenit o sărbătoare, o sărbătoare în care se reunesc într-un mod foarte frumos dar în același timp firesc bucuria colindelor și emoția faptelor bune. Sunt 11 ani, timp în care în jurul acestui eveniment s-au adunat mii de craioveni de-a lungul timpului, foarte mulți artiști care au crezut în misiunea Asociației Vasiliada, cea de a se alătura persoanelor aflate în dificultate, și au sprijinit fiecare proiect pe care l-am gândit an de an. Ne bucurăm că anul acesta avem alături de noi cele mai importante instituții de cultură din Craiova. Este vorba despre Filarmonica «Oltenia» Craiova, Opera Română Craiova și Teatrul pentru Copii și Tineret «Colibri». Desigur că le mulumim tuturor artiștilor din cadrul acestor instituții pentru că s-au alăturat demersului nostru, pentru că au răspuns chemării noastre de a face o bucurie spectatorilor craioveni, implicit să facem o bucurie persoanelor cu dizabilități, care beneficiază de sprijinul Asociației Vasiliada prin programul pe care noi îl desfășurăm în fiecare an. Aș dori să mulțumesc în mod special doamnei Paula Seling, domnia sa este alături de Asociația Vasiliada și de proiectul numit ColinDAR de 11 ani, timp în care  a împărtășit craiovenilor dar și nouă tuturor celor din Asociația Vasiliada pe de o parte, bucuria vestirii prin cântec a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, dar în același timp ne-a chemat într-un mod cald și firesc către fapte bune, către a fi alături de cei care au nevoie de sprijinul nostru”, a afirmat pr. Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

 


Asociația Vasiliada este o organizație cu caracter creștin și social aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei și oferă servicii sociale mai multor categorii de persoane aflate în dificultate, precum: copii aflați în situații de risc, tineri cu dizabilități, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, șomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. La începutul anului 2016, Asociaţia Vasiliada a primit premiul pentru Instituţia Anului in domeniul Asistenţei Sociale, oferit în cadrul Galei Naţionale de Excelenţă în Asistenţă Socială, organizată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România.


 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Filarmonica
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.