Luni, 22 octombrie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 4 decembrie 2017, ora: 10:16
rss
 

Slujire arhierească la Biserica Sfântul Apostol Andrei din Craiova

Slujire arhierească la Biserica Sfântul Apostol Andrei din Craiova

În prima duminică din luna decembrie, a 31-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica închinată Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României. IPS Părinte Irineu a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din care a făcut parte şi părintele protoiereu Ion Nicolae de la Protoieria Craiova Nord, în timp ce răspunsurile la strană au fost date de către Grupul psaltic la Catedralei mitropolitane “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

        Cea mai veche biserică din cartierul craiovean Craioviţa Nouă, aflată sub purtarea de grijă a Sfântului Apostol Andrei, a fost neîncăpătoare duminică, 3 decembrie, pentru numărul mare de credincioşi care au dorit să participe la Sfânta Liturghie arhierească săvârşită de chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul slujbei euharistice a fost săvârşită şi hirotonia întru preot a diaconului Alexandru Vanciu, pe seama Parohiei Coşovenii de Sus I, Protoieria Craiova Sud, judeţul Dolj. precum şi hirotonia întru diacon a tânărului teolog Petrică Buzulică, pe seama Parohiei Celaru II, Protoieria Craiova Nord, judeţul Dolj.

 

 În cuvântul adresat credincioşilor la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei a detaliat învăţăturile desprinse din pericopa evanghelică duminicală despre vindecarea orbului din Ierihon (Luca 18, 35-43), subliniind importanţa vederii spirituale în viaţa omului. “Evanghelia acestei duminici, aşezate nu întâmplător în Postul Naşterii Domnului, ne îndeamnă să ne curăţim trupurile şi sufletele pentru a-L vedea pe Pruncul Hristos care se naşte în Betleemul Iudeii. Dacă ne vom curăţi ochii sufletului prin post, rugăciune şi fapte de milostenie vom vedea comoara cea nepreţuită a existenţei noastre, pe Cel care a venit în lume să ne elibereze din robia păcatului şi a morţii. Prin urmare, vederea este precum o oglindă prin care Creatorul se reflectă în creaţia Sa. Totodată însă vedem şi imaginile pe care ni le transmite păcatul când pune stăpânire pe noi. Căci de foarte multe ori obişnuim atât de mult privirea cu cele păcătoase, încât acestea rămân înrădăcinate pe retina sufletelor noastre. Aşadar, curăţia sufletească duce la vederea, la descoperirea lui Dumnezeu, căci, aşa cum ne spune Sfântul Evanghelist Ioan: <<…aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis>>(Ioan 17, 3).  O vedere dumnezeiască ce reprezintă principala ţintă de atins a creştinului în viaţa aceasta”, a spus IPS Irineu.

 

       Biserica “Sfântul Apostol Andrei” din Craiova a fost construită în urmă cu 40 de ani, în cartierul craiovean Craioviţa Nouă. La 40 de ani de la construire, sfântul locaş se află într-un amplu proces de înnoire, de înfrumuseţare prin noua pictură la care se lucrează în prezent, cu sprijinul enoriaşilor parohiei păstoriţi de cei doi slujitori ai altarului, preotul paroh Radu Şapcă şi preotul Ioan Iovănel.

 

 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Filarmonica
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.