Luni, 22 octombrie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 2 decembrie 2017, ora: 13:45
rss
 

Mesajul Primarului Craiovei, Mihail Genoiu, de Ziua Națională a României

Mesajul Primarului Craiovei, Mihail Genoiu, de Ziua Națională a României

Primarul Municipiului Craiova s-a adresat celor prezenți la parada de 1 decembrie.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

  

Astăzi, cu toții trăim un moment care a trezit în români cele mai frumoase sentimente și ne-a purtat numele țării pe prima pagină a ziarelor din întreaga Europă. Este ziua când, cu 99 de ani în urmă, românii din Banat, Transilvania și Țara Românească își vedeau un vis împlinit: se uneau sub același steag. Într-o atmosferă marcată de prezența a peste 100.000 de români, Rezoluția Unirii era citită la Alba Iulia pentru a pecetlui soarta nației noastre pentru o veșnicie.

Sărbătorim astăzi împreună Ziua Națională a României, cu recunoștință pentru sacrificiul înaintașilor noștri, care au făcut posibilă România Mare, dar și cu încredere și speranță în viitorul pe care noi înșine alegem să-l construim, în acord cu valorile democrației și libertății. Iar momentul de astăzi este cu atât mai important cu cât dăm startul manifestărilor pregătite de o țară întreagă pentru centenarul pe care îl vom marca, împreună, în 2018. Sunt ani în care am reușit să devenim un stat important pe harta Europei, un membru de încredere al Națiunilor Unite și al Uniunii Europene. Iar pentru noi, craiovenii, celebrarea de astăzi a Zilei Naționale capătă și mai multe semnificații, având alături, pentru prima oară, contingente importante din cadrul Alianței NATO.

În acest context, îndemnul la unitate și solidaritate atrage și mândria noastră de craioveni, români uniți și responsabili, fără de care nu poate exista Europa de astăzi.

De ziua noastră, a celor ce facem parte din România Mare, să ne închinăm în fața înaintașilor noștri, să le urmăm exemplul tenacității demonstrate în urmă cu 99 de ani și să ne dorim, în fiecare zi, să le ducem mai departe visul: să rămânem uniți și să fim mai buni, mai puternici. 

La mulți ani Craiova, La mulți ani România!”

 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Filarmonica
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.