Luni, 22 octombrie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Eveniment » 29 noiembrie 2017, ora: 11:07
rss
 

6500 de euro găsiți pe stradă și predați poliției

6500 de euro găsiți pe stradă și predați poliției

Astăzi, polițiștii doljeni au fost plăcut surprinși de un gest exemplar făcut de o femeie în vârstă de 71 de ani, din comuna Negoi, județul Dolj.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 În dimineaţa zilei de marţi, 28 noiembrie, în jurul orei 08:30, la sediul Postului de Poliție Negoi s-a prezentat CURUCU ELISABETA,  o pensionară în vârstă de 71 de ani, din localitate, care le-a spus polițiștilor că în urmă cu puțin timp, în aceeași dimineață, în timp ce se deplasa pe drumul comunal din vecinătatea locuinței sale, a observat pe jos un portofel în care se aflau mai multe bancnote.

De îndată ce a găsit acest portofel, femeia nu a ezitat și s-a prezentat la sediul Postului de Poliție Negoi pentru a preda bunul găsit.
 Banii, 5900 de euro, au fost predați de femeie pe bază de proces-verbal, iar polițiștii doljeni au început să efectueze verificări pentru identificarea persoanei păgubite.
Ulterior, la scurt timp după ce femeia a predat banii oamenilor legii, la sediul aceluiași  Post de Poliție Negoi s-a prezentat CĂLDĂRARU ADRIAN, de 48 de ani, din aceeași localitate , care , de asemenea le-a spus polițiștilor că, asemenător Elisabetei Curucu, a găsit tot în această dimineață, pe aceelași drum comunal, suma de 600 de euro .
Într-un timp relativ scurt, o echipă de polițiști a reușit să-l identifice pe cel care a pierdut suma de bani, în persoana unui bărbat de 34 ani, din comuna Negoi.
Persoana în cauză le-a declarat polițiștilor că în timp ce se îndrepta spre domiciliul părinților săi, a pierdut suma de bani cu o noapte în urmă, când s-a întors în România,  banii  fiind agonisiți de către bărbat în ultimele luni de muncă pe teritoriul Spaniei, unde și-a desfășurat activitatea ca zilier în agricultură.
 Cu această ocazie, reprezentanții Poliției doljene au adresat mulțumiri atât femeii de 71 de ani, pensionară, văduvă, care locuiește singură cât și bărbatului de 48 de ani,  pentru simțul civic extraordinar de care au dat dovadă atunci când au predat Poliției importanta sumă de bani.
 
 
Oamenii legii atenționează că potrivit art. 243 din Codul Penal - ,, însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”,  ,,fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.”
 
 
 
Alte articole din Eveniment:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Filarmonica
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.