Luni, 22 octombrie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 24 noiembrie 2017, ora: 11:14
rss
 

Concursul Interjudeţean de Matematică MICUL ARHIMEDE- ediţia a XVI-a

Concursul Interjudeţean de Matematică MICUL ARHIMEDE- ediţia a XVI-a

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova este gazda Concursului Interjudeţean de Matematică „MICUL ARHIMEDE”- ediţia a XVI-a, care va avea loc în localul B al școlii din strada Vântului nr. 3, Craiova.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Concursul se adresează elevilor din clasele a III-a și a IV-a ale ciclului primar şi elevilor din ciclul gimnazial,  de la clasa a V-a până la clasa a VIII-a și se regăsește în  Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2017 la pagina 66, poziția 1415. La concurs participă din fiecare şcoală invitată minim 3 elevi din fiecare an de studiu. Sunt invitați elevi din județele Olt, Gorj, Vîlcea, Argeș, Mehedinți, Călărași, Teleorman și Dolj. Concursul va consta într-o probă scrisă cu durata de 2 ore, iar subiectele vor fi de tip grilă şi clasice, din materia cuprinsă în programa şcolară parcursă până în acest moment. Accesul elevilor în săli se va face în intervalul 9.00-9.30 pe baza carnetului de elev.

Elevii participanţi care susţin concursul în afara localităţii de domiciliu vor fi însoţiţi de către un cadru didactic însoţitor care va asigura supravegherea şi îndrumarea corespunzătoare a elevilor. Cadrele didactice din școala organizatoare împreună cu cadrele didactice care însoţesc elevii vor veghea permanent asupra bunei desfăşurări a concursului şi vor urmări integritatea elevilor participanţi.” - precizează președintele comisiei de organizare prof. Cristian Moanță, inspector școlar pentru matematică ISJ Dolj.

Ne dorim ca rezultatele să fie date publicității în aceeași zi, iar elevii să primească în ziua următoare, la festivitatea de premiere, diplome, medalii și alte cadouri care să resplătească performanțele lor. În plus vom acorda și cupe. Ca și la edițiile anterioare vom realiza clasamente atât individual, cât și pe școli. La ediția a XV-a din 2016 au participat 385 de elevi și au fost acordate aproxomativ 100 de premii I, II, III și mențiuni. Ne dorim ca acest concurs să crească, iar anul viitor să intre în categoria concursurilor regionale.” - precizează directorul unității școlare prof. Tudor Tudorache.

Concomitent se va desfăşura pentru cadre didactice Simpozionul Național „Matematica - între tradiţie şi inovaţie”, ediţia a XVI-a, înscris în Calendarul activităţilor ştiinţifice, metodice şi culturale în anul şcolar 2017 – 2018 în județul Dolj la pagina 6, pozitia 35.

Festivitatea de premiere pentru concursul „MICUL ARHIMEDE” va fi organizată duminică, 26 Noiembrie 2017, începând cu ora 10.00, în sala de festivităţi a Școlii Gimnaziale „Nicolae Romanescu” din localul A, str. Caracal Nr. 81, Craiova.

Regulamentul de organizare al concursului și programul de desfășurare se găsesc pe site-ul unității scolare www.scoalaromanescu.ro

 

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Filarmonica
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.