Sâmbătă, 15 decembrie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 13 noiembrie 2017, ora: 08:32
rss
 

Delegația Școlii Gimnaziale Gheorghe Țițeica Craiova în vizită la Cheltenham-Anglia

Delegația Școlii Gimnaziale Gheorghe Țițeica Craiova în vizită la Cheltenham-Anglia

O echipă din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Gheorghe Țițeica" Craiova (formată din doi adulți și doi elevi) a participat la prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+, KA 2- Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices, KA 201- Strategic Partnernerships for school education: Early Innovation Capacity (Fostering innovation interest and building innovation capacity among secondary school students through opening up new learning spaces for young learners), Agreement no 2017-1-UK01-KA201-036517 la Cheltenham-University of Gloucestershire – Anglia.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 2 ani ( 01.09.2017-31.08.2019 ),în 5 țări – UK-Anglia, Grecia, România, Slovenia si Spania, applicant fiind University of Gloucestershire, Cheltenham, UK. Parteneri în cadrul proiectului sunt: University of Thessaly-Greece,Platon M.E.P.E., Katerini- Greece, Scoala Gimnazială Gheorghe Titeica Craiova-Romania, Solski Centre Kranj, Kranj-Slovenia, Furness Academies Trust, Barrow-in-Furness-UK,Institut de Vilafant, Vilafant-Spain,Working with Europe- Spain. 

Agenda primei întâlniri a cuprins activități multiple, referitoare la: administrarea proiectului, rolul partenerilor și a echipei de proiect, înțelegerea finalităților proiectului, modalități de prezentare a proiectului și produselor acestuia, termene limită, evaluarea proiectului, recomandări privind cercetarea și modalități de lucru în programul proiectului.

 

Paralel au fost organizatea ctivități cu elevii din țările implicate în proiect.,,Proiectul are misiunea de a realiza experimente cu abordări de școlarizare deschisă, de stimulare a spiritului de inovare, de abordare și implicare a elevilor cu vârste între 12 și 15 ani. Se vor planifica și implementa activități în școlile din țările partenere pentru a crea elevilor interes pentru inovare, cu scopul de a documenta în ce măsură procesele de învățare promovează inovația.Proiectul va aplica o metodologie în cadrul experimentului practic, care vizează să ofere o orientare calificată pentru întrebarea crucială:"Cum poate fi creat interesul, abilitățile și capacitatea de inovare în rândul elevilor și al profesorilor lor?"

 Toate activitățile vor funcționa prin intermediul provocărilor societătii locale din viața reală și în strânsă colaborare cu resursele comunitatii locale. Activitățile și procesele vor fi prelucrate, împărtășite și discutate implicând elevii, deoarece ei vor fi in central atentiei si vor fi co-creatori.

Suntem mândri să reprezentăm România în acest proiect" prof. Elena Cerasela Cremene-director, Școala Gimnazială ,,Gheorghe Țițeica" Craiova.

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Gafa săptămânii: Adriana Ungureanu, consilier local
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mahler si regasirea copilăriei, cu maestrul Walter Attanasi la pupitrul dirijoral
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.