Sâmbătă, 15 decembrie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Eveniment » 10 noiembrie 2017, ora: 08:08
rss
 

Judeţul Dolj se află sub atenţionare meteorologică de ceaţă

Judeţul Dolj se află sub atenţionare meteorologică de ceaţă
de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro
 
 Poliţiştii doljeni vă recomandă꞉

 Utilizeaza luminile de ceata

Luminile sunt cele mai importante pentru ca ne fac vizibili pentru colegii din trafic. Ei bine, daca avem proiectoare de ceata trebuie sa le utilizam impreuna cu faza scurta.
Daca avem si lumina de ceata pe spate, atunci putem sa fim siguri ca vom fi vazuti in trafic. Insa trebuie sa tinem cont de un aspect: daca mergem in coloana, lumina de ceata de pe spate poate fi deranjanta pentru colegul nostru, asa ca este indicat s-o oprim.
Mentine distanta
Distanta intre tine si celalalt participant la trafic trebuie pastrata in orice situatie, nu numai pe timp de ceata sau iarna. Insa daca vizibilitatea este scazuta, atentia este automat si mult mai mare.
Te-ai intrebat vreodata ce s-ar intampla daca esti nevoit sa pui o frana brusca si nu ai suficient spatiu intre tine si cel din fata? Sau cel din fata intampina un obstacol si trebuie sa franeze? Urmarile pot fi de la o atingere de bara pana la foarte grave. Distanta pastrata te fereste de foarte multe neplaceri.
Dezabureste geamurile
Nu pleca la drum cu parbrizul sau geamurile aburite. Asteapta in masina pana procesul de dezaburire se finalizeaza si abia apoi poti sa pornesti catre destinatie. Iti vei pune viata in pericol pentru cateva minute de nerabdare?
Condu prudent
Condusul preventiv cu o viteza care sa-ti ofere timp de reactie este cel mai indicat pe timp de ceata. De ce te-ai grabi daca tot nu vezi foarte bine? De ce te-ai grabi sa castigi minute in plus cand poti sa pleci mai devreme si sa conduci prudent, in acelasi ritm cu colegii de trafic.
Pauze
Oboseala si ceata nu sunt cea mai buna combinatie. Daca ai de condus foarte mult, fa pauze dese pentru a te putea odihni. Daca ai alternative, foloseste-le: taxiul, autocarul, avionul sau trenul te pot duce la destinatia aleasa daca esti foarte obosit. De asemenea, daca doar trebuie sa ajungi la birou pentru ca ai o intalnire importanta… poti alege metoda Skype daca nu poti amana. Viata este cea mai importanta!
 
 
 
Alte articole din Eveniment:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Gafa săptămânii: Adriana Ungureanu, consilier local
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mahler si regasirea copilăriei, cu maestrul Walter Attanasi la pupitrul dirijoral
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.