Miercuri, 19 decembrie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Eveniment » 3 noiembrie 2017, ora: 08:13
rss
 

Acțiune a Poliţiei Transporturi Craiova pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale în domeniul morărit-panificație

Acțiune a Poliţiei Transporturi Craiova pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale în domeniul morărit-panificație

Joi, 2 noiembrie a.c., mai mulți politisti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, însoțiți de 2 inspectori din cadrul Direcției Agricole Dolj, în baza Planului de Măsuri “AGROALIMENTARE 2017”, au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și activităților ilicite de comerț din domeniul morărit-panificație.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Cu prilejul acestei activități, oamenii legii au controlat 13 societăţi comerciale, au verificat 3 mijloace de transport, au legitimat 27 de persoane.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Craiova au aplicat 8 sancţiuni în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990,  acestea având un cuantum total de 52.000 lei.
Totodată merită precizat faptul că  valoarea bunurilor confiscate de polițiști se ridică la  5.380 lei , această sumă reprezentând contravaloarea a 3.684 de pâini  si  3.414 kg de produse de morărit ( porumb,  făină,  produse intermediare).
 
Spre exemplu, cu ocazia controlului efectuat la o fabrică de pâine din Craiova, s-a constatat faptul că a fost produsă şi comercializată  cantitatea de 1842 de pâini, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta polițiștilor documente de producție și comercializare a mărfii.
Astfel, agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei conform prevederilor Legii 12/1990 R( privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite ), dispunându-se totodată confiscarea sumei de 2000 de lei, reprezentând contravalorea celor 1842 de pâini pentru care nu au fost întocmite documente de productie și comercializare.

 
Alte articole din Eveniment:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Gafa săptămânii: Adriana Ungureanu, consilier local
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mahler si regasirea copilăriei, cu maestrul Walter Attanasi la pupitrul dirijoral
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.