Luni, 27 mai 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 30 octombrie 2017, ora: 12:27
rss
 

Primăria acordă burse mai mari elevilor craioveni

Primăria acordă burse mai mari elevilor craioveni

Municipalitatea continuă și în acest an să stimuleze elevii craioveni să obtină perfomanțe școlare. Dar are în vedere ca de la an la an cuantumul burselor să crească. Așa se face că în acest an școlar primesc mai mulți bani atât elevii care obțin rezultate bune la concursuri și olimpiade dar și copiii care provin din familii cu venituri modeste.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Hotarârea privind creșterea burselor pentru elevii craioveni a fost pusă joi spre aprobare pe masa consilierilor locali. Și a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

“Este un interes crescut față de elevi, în special față de cei cu performanțe. Sunt date primite de la Inspectoratul Școlar. Sunt un număr de peste 39.740 elevi cuprinse în aceste categorii. Ceea ce este mai important, Primăria a mărit cuantumul acestor burse, în cazul bursei de performanță de la 100 la 120 lei, la bursele sociale de la 40 la 50 lei și la elevii din învățământul primar și cel gimnazial de la 50 la 60 lei. Practic, sunt 1018 burse pentru performanță, 1329 de burse pentru merit, 1994 de burse de studiu și 4.074 de burse sociale. Sunt prinse toate categoriile de elevi, din toate zonale, dar special elevii cu probleme sociale și cei cu performanță”, a declarat primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

Elevii craioveni  au intrat în atenția autorităților locale din mandatul Olguței Vasilescu. Aceasta a inițiat proiectul conform căruia elevii care obțin perefomanțe, dar și cei care au acasă o situație modestă să primească bani de la bugetul local. S-au bucurat de acest privilegiu zeci de mii de elevi și alți mii de elevi beneficiază în momentul de față de sprijin finaciar din partea autorităților locale. 

 
Alte articole din Administraţie:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.