Joi, 27 iunie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 30 octombrie 2017, ora: 08:41
rss
 

Cursuri preoțești în Arhiepiscopia Craiovei

Cursuri preoțești în Arhiepiscopia Craiovei

Arhiepiscopia Craiovei a organizat în perioada 16 – 25 octombrie 2017, la Mănăstirea Tismana din judeţul Gorj, o nouă serie de cursuri preoţeşti pentru obţinerea definitivatului în preoţie. Festivitatea de încheiere a cursurilor a avut loc în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropoliei Olteniei, a Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului şi a Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

       Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, 49 de preoţi din Mitropolia Olteniei au participat, în perioada 16 octombrie – 25 octombrie, la cursurile de obţinere a definitivatului în preoţie. Activitatea, organizată de Sectorul Administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei şi Facultatea de Teologie din Craiova, a avut loc la ctitoria Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfinţit de la Tismana. S-au înscris la cursuri preoţi din cele şase protoierii ale Arhiepiscopiei Craiovei (judeţele Dolj şi Gorj), precum şi din celelalte eparhii ale Mitropoliei Olteniei: Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului şi Strehaiei şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor. “Dincolo de obţinerea gradelor preoţeşti, cursurile sunt benefice şi pentru că oferă cursanţilor posibilitatea să parcurgă subiecte de actualitate pastoral-misionară, să recapituleze fundamentele doctrinare ale credinţei şi tradiţiei ortodoxe, să slujească la Sfântul Altar şi să interacţioneze prin discuţii şi activităţi practice cu cea mai mare parte din profesorii Facultăţii de Teologie din Craiova”, a precizat părintele Adrian Trifu, consilierul administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei.

    “Cunoaşterea este darul pe care Dumnezeu ni l-a dat încă de la creaţie”

     În cuvântul adresat preoţilor cursanţi la festivitatea de absolvire, IPS Părinte Irineu a subliniat importanţa cunoaşterii, a creşterii permanente în viaţa duhovnicească. “Este o bucurie pentru noi că dumneavoastră vă străduiţi în cunoaştere, în înţelegerea Sfintelor Scripturi, în cântare şi în cugetare sfântă. De altfel, cunoaşterea este darul pe care Dumnezeu ni l-a dat încă de la creaţie. De atunci, Domnul ne-a cerut să creştem. Să creştem în înţelegerea planului Său, a creaţiei Sale, a învăţăturilor Sale. Este aceasta o creştere duhovnicească permanentă ce cuprinde toate elementele înaintării noastre pe calea desăvârşirii şi în cele din urmă a cunoaşterii lui Dumnezeu, pentru a-L împărtăşi apoi şi celor pe care îi păstorim. Să nu uitaţi niciodată că în faţa Sfintei Mese din Sfântul Altar, preotul se află faţă în faţă cu Dumnezeu. Acolo, dacă el depune întreaga sa credinţă şi evlavie, va fi părtaş unor bucurii negrăite, pe care niciodată lumea aceasta nu i le poate oferi”, a spus IPS Irineu.

       La final, preoţii cursanţi au prezentat un recital coral de muzică bisericească sub bagheta părintelui arhidiacon prof. Nicuşor Lăzărică şi a prof. Victor Şapcă. Cursurile de pregătire profesională au fost predate de profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova şi s-au încheiat cu o evaluare scrisă şi orală. În urma rezultatelor obţinute preoţii cursanţi urmează să primească o diploma de absolvire din partea organizatorilor.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.