Marţi, 23 iulie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 3 octombrie 2017, ora: 14:36
rss
 

Muzica uneşte - stagiune dedicată Marii Uniri

Muzica uneşte - stagiune dedicată Marii Uniri

Stagiunea 2017/2018 a Filarmonicii Oltenia Craiova coincide cu sărbătorirea centenarului Marii Uniri, un moment de excepţie în afirmarea identităţii și tradiţiilor naţionale. Cu acest prilej, discutăm şi polemizăm cu privire la rolul maselor și al personalităţilor în anul plin de istorie 1918. Dincolo de toate acestea, Filarmonica Oltenia Craiova readuce mesajul unităţii de gândire şi exprimare, pe calea muzicii - limbaj universal care se adresează direct sufletului.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Muzica uneşte idei, oameni, mentalităţi, din cele mai diferite, în stagiunea 2017/2018, fiecare concert de vineri seara incluzând, în repertoriu, o lucrare românească. Acest fir tricolor se împleteşte armonios cu muzica interpretată de dirijorii invitaţi din străinătate (Italia, Olanda, Coreea de Sud, Anglia, Belgia), alături de solişti cu nume rezonante ale scenei naţionale, Cristina Anghelescu, Filip Papa, Mihai Diaconescu, Silvia Sbârciu, Marius Boldea, Daniel Podlovschi, Gabriel Croitoru, Simina Croitoru, Lena Vieru-Conta.

 

De asemenea, Muzica uneşte este o stagiune care pune în valoare creaţii semnate de compozitori români, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Constantin Silvestri, Constantin Bobescu, Bogdan Vodă, Tiberiu Olah, Eduard Caudella. Nu lipsesc serile dedicate unor ţări apropiate de sufletul românesc, ca Italia şi Franţa. Se anunţă o stagiune a unităţii româneşti în diversitatea mondială, un mesaj al Filarmonicii Oltenia Craiova prin careMuzica uneşte şi depăşeşte barierele între oameni.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.