Vineri, 20 iulie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 3 octombrie 2017, ora: 09:47
rss
 
Ministrul Muncii, anunț despre vârsta de pensionare la 70 de ani

Ministrul Muncii Olguța Vasilescu: Ajungi să cotizezi toată viața și te mai bucuri de pensie un an sau doi

Ministrul Muncii Olguța Vasilescu: Ajungi să cotizezi toată viața și te mai bucuri de pensie un an sau doi

Lia Olguța Vasilescu a anunțat la un post de televiziune că în Uniunea Europeană tendința este ca oamenii să iasă la pensie spre 70 de ani și chiar vârsta de pensionare a femeilor este egalizată cu cea a bărbaților.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Potrivit ministrului, există o directivă a Uniunii Europene care obligă România ca până în 2030 vârstele de pensionare să fie egalizate la bărbați și la femei.

„S-a tot discutat în această perioadă că vrem să intervenim la vârsta de pensionare. Părerea mea este că noi nu avem același standard de viață și aceeași medie de viață ca în Uniunea Europeană ca să ne ducem după ei la 67 de ani, chiar tendința este spre 70 de ani de ieșire la pensie, și de egalizat femeile cu bărbații. Practic, ajungi să cotizezi toată viața și te mai bucuri de pensie un an sau doi, dacă mai apuci să te bucuri de pensie. Din punctul acesta de vedere, noi nu avem de gând să facem asta. Mai avem destul de mult până în 2030 și vom mai vedea ce va mai fi până atunci. Nu ne-am propus să facem și nici în Programul de Guvernare nu figurează asta”, a precizat Olguța Vasilescu la un post de televiziune.

Vasilescu a precizat că deocamdată Guvernul nu poate să aplice aceste reguli și în România, deoarece la noi nu există aceleași standarde de viață, iar oamenii ar ajunge să cotizeze toată viața și să se bucure de pensie un an sau doi.

 

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Paunescu
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.