Vineri, 20 iulie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 27 septembrie 2017, ora: 10:52
rss
 

Concert în parc dedicat Zilei Internaţionale a Muzicii

Concert în parc dedicat Zilei Internaţionale a Muzicii

Filarmonica „Oltenia” Craiova sărbătoreşte în avans Ziua Internaţională a Muzicii, cu o oră de pagini muzicale celebre, incluzând coruri din opere cu succes la public şi prelucrări de folclor românesc. Atât latura universală a culturii muzicale, cât şi spiritul identitar românesc se întâlnesc într-un repertoriu care subliniază importanţa apartenenţei la o cultură naţională conectată la spiritul cosmopolit al secolului XXI.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Concertul dedicat Zilei Internaționale a Muzicii este susţinut sâmbătă, 30 septembrie 2017, ora 11:00 de Corala academică a Filarmonicii ”Oltenia”, dirijată de Manuela Enache şi Pavel Şopov, acompaniată la pian de Corina Stănescu. Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu” este o locaţie potrivită, scopul acestei zile fiind încurajarea muzicienilor să iasă în aer liber pentru a oferi concerte gratuite, din cele mai diferite genuri muzicale. (Însă, în caz de vreme nefavorabilă, concertul va avea loc în Sala Filarmonicii).

 

Inițiată la 1 octombrie 1975 de către muzicologul şi violonistul Yehudi Menuhin, Ziua Internațională a Muzicii a fost organizată pentru prima dată de Consiliul Internaţional al Muzicii, în conformitate cu rezoluția adoptată în cadrul Adunării Generale de la Lausanne, în 1973. La nivel mondial, sunt organizate întâlniri cu artişti, competiţii şi teste muzicale, expoziţii de instrumente muzicale, de înregistrări, fotografii, picturi, sculpturi, caricaturi şi afişe pe teme muzicale, concerte, programe de radio şi televiziune. Muzica este, în ciuda diversității sale la nivel global, unul din acele lucruri care ne unește de fiecare dată. Deși sunt multe sunete din jurul nostru care ne creează disconfort,  muzica face exact opusul, vindecă şi dăruiește zâmbete și fericire.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Paunescu
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.