Duminică, 22 septembrie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Sport » 25 septembrie 2017, ora: 13:31
rss
 

Leul, culorile și palmaresul definitiv acasă

Leul, culorile și palmaresul definitiv acasă

Confirmarea stării de normalitate încearcă să fie deturnată de manipulare și dezinformare. De aceea, Clubul de Fotbal Universitatea face următoarele precizări:

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Dosarul soluționat în data de 22 septembrie 2017 de către Înalta Curte de Casație și Justiție a avut ca obiect recursul declarat de către familia Mititelu împotriva hotărârii 1351, pronunțată de Tribunalul Bucuresti în data de 29.10.2015 și care a soluționat cererea Clubului Sportiv Universitatea Craiova de anulare a inregistrării de către familia Mititelu a mărcilor naționale combinate (scrise și desenate) numărul 40335/21.12.1999 și numărul 120455/09.10.2012.

Acestea sunt cele două mărci:

 

După cum se observă, ele reprezintă reproducerea nereușită a stemei originale din anul 1983. Aici aveti hotărârea din care reiese clar că este vorba de anularea celor două mărci desenate.

 

Pentru a ințelege esența acestei hotărâri (pe care o atașăm si pe care recomandăm să o citiți cel puțin de la pagina 12) va cităm din cuprinsul ei:

- Pagina 13 - ultimul aliniat: „reclamanta inițială (Fotbal Club U Craiova S.A. – aflată in faliment –n.r.) precum și intervenienți (familia Mititelu și, ATENȚIE, noua societate U Craiova 1948 S.A. înființată în anul 2013 - n.r.) nu pot invoca cum că ar fi continuatori ai Clubului Sportiv Universitatea Craiova

- Pagina 14 - ultimul aliniat: „…pârâta Clubul Sportiv fiind continuatorul Clubului Sportiv din 1948 și putând invoca notorietatea denumirii Universitatea Craiova…” (astfel, instanța s-a pronunțat asupra apartenenței palmaresului)

- Pagina 15 - ultimul aliniat, prin care se interzice folosirea stemelor și a denumirilor: “Menționăm și faptul că nu numai denumirea de UNIVERSITATEA CRAIOVA a fost apropiată, ci marca “FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA”, înregistrată la OSIM sub nr. 40355/21.12.1999, precum și marca ,,FC UNIVERSITATEA CRAIOVA”, înregistrată la OSIM sub nr. 120455/09.10.2012 reprezintă copii aproape identice ale elementului figurativ folosit de Echipa de Fotbal Universitatea Craiova în anii 1970 - 1980, respectiv litera „U” formată din linii și cuprinzând leul cu o sabie în mână în mijloc și ținând piciorul pe o minge de fotbal, folosirea acestui element figurativ fiind de notorietate

-Pagina 16 - aliniatul 5: „…tribunalul a reținut că imaginea, culorile și însemnele Clubului Sportiv Universitatea Craiova nu aparțin intervenienților (ATENȚIE, este vorba de societatea nou înființată U Craiova 1948 S.A., care este prezentată de familia Mititelu ca fiind FCU - n.r.) aceștia nefiind continuatorii Clubului Sportiv Universitatea din 1948

-Pagina 15 – aliniatul 4: Instanța constată in mod clar intenția frauduloasă a familiei Mititelu și a U Craiova 1948 S.A. de a crea în mintea supoterilor ideea că sunt continuatorii activității fotbalistice ai Universității Craiova.

Pentru a evita alte confuzii pe viitor trebuie menționat că familia Mititelu nu poate folosi nici măcar denumirea de „FC U”. Acesta este și motivul pentru care societatea nou înființată în anul 2013 se numește U Craiova 1948 S.A. și nu FC U Craiova după cum se poate vedea.

 

În perioada următoare ne vom asigura că cei ce vor continua să folosească abuziv însemnele și stemele Universității Craiova vor plăti pentru acțiunile lor.

În continuare, Clubul Sportiv Universitatea Craiova va demara procedurile de schimbare a denumirii echipei de fobal, astfel încât să conțină sintagma „Club de Fotbal”. Din păcate, finalizarea acestui proces poate avea loc doar în pauza dintre două sezoane competiționale, așa cum prevede regulamentul.

Din fericire, debutul Științei pe noul stadion coincide cu recuperarea definitivă a tuturor elemntelor de identitate ce ne-au fost furate de-a lungul timpului.

 

  •  
  •  
  •  
 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.