Vineri, 20 iulie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Sport » 14 septembrie 2017, ora: 14:38
rss
 

Vali Porcișteanu, drifturi în Cetatea Băniei !

Vali Porcișteanu, drifturi în Cetatea Băniei !

Campion național de raliuri în 2011, Vali Porcișteanu va fi vedeta primei ediții a Craiova Super Rally, prima competiție din România ce adună la start crema piloților din toate ramurile motorsportului (raliuri, karting, off-road, drift și viteză în coastă).

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Celebru pentru drifturile sale spectaculoase și pentru viralele de pe internet (https://www.youtube.com/watch?v=aUEBL5m9TzY), Porcișteanu promite show pe traseul din Cetatea Băniei. Piloții vor trece cu 200 kilometri/oră prin pasajul din centrul orașului, lucru întâlnit doar la circuitul de Formula 1 de la Monte Carlo.


Câștigător la majoritatea superspecialelor din acest sezon de raliuri, Porcișteanu este principalul favorit al competiției organizate de Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist pentru România.

"Sper că voi avea o evoluție spectaculoasă, dar și rapidă în același timp pentru că îmi doresc tofeul și să încânt publicul prezent. Cred că Oltenia merită o etapă de raliuri. Știu că au existat în trecut niște idei, poate cu ocazia acestui rally show ele se vor materializa în viitorul apropiat și vom avea un nou start al motorsportului în zonă. Este nevoie să mergem în locații noi pentru ca fanii să ne vadă în acțiune la ei acasă", a precizat Vali Porcișteanu

Din 2018, Federația de Automobilism ar putea include în calendar o competiție de super rally, care să se desfășoare în centrul celor mai importante orașe din România. "Mihai Leu mi-a cerut o opinie legată de acest aspect și i-am spus că are toată susținerea mea, fiind un mare fan al acestor gen de show-uri. Este important să ieșim din păduri, unde contează doar partea sportivă, și să venim mai aproape cu motorsportul de oameni. Poate vom avea două campionate în paralel, unul de raliuri, altul de super rally", a concluzionat cel poreclit "Vallino".

Ana Maria Brânză și Săndoi, printre copiloți
 
 

Pentru ca etapa să se asemene cu cea din Principatul Monaco, fostul campion național de raliuri din 2003 a invitat la eveniment mai multe vedete din sport și showbizz. Campioana olimpică la scrimă Ana Maria Popescu și Emil Săndoi, căpitanul Universității Craiova la ultimul titlu al juveților, vor face show în rol de copiloți pentru așii volanului. Prezentarea echipajelor are loc vineri, de la ora 19.00, în Piața Mihai Viteazu din Craiova, iar competiția propriu-zisă se va desfășura sâmbătă în intervalul 10.00-18.00 pe un traseu din apropierea Universității din localitate. 

VIDEO Vali Porcișteanu, teaser pentru Craiova Super Rally
 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Paunescu
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.